Trenger jeg tillatelse fra en nabo til å bygge et gjerde?

March 10

Trenger jeg tillatelse fra en nabo til å bygge et gjerde?


Den generelle regelen som gjelder i de fleste jurisdiksjoner er at du ikke trenger tillatelse fra en nabo til å bygge et gjerde på din eiendom. Men hvis den tiltenkte plasseringen av gjerdet strays på din nestes land, det er en annen historie. Han ville ha rett til å nekte noen del av gjerdet å berøre sitt land. Som et resultat, vel vitende om den nøyaktige plasseringen av eiendommen grensen er viktig i denne typen scenario. Uvanlige situasjoner til tross, blir eiendommen linjen bestemmende faktor.

Eiendoms rettigheter

Mens det finnes alltid unntak fra regelen, er Amerika en eiendomsrett nasjon, hvor en grunneier har eksplisitt kontroll over hva han gjør med sitt land. Hvis han ønsker å bygge et gjerde, kan han bygge den uten noens tillatelse, så lenge det er på sitt land. Et problem kan oppstå dersom den planlagte gjerdet konstruksjonen er så massiv eller rart at det bryter en by vedtekter eller på noen måte krenker andres rettigheter, selv om det ligger helt på eiers land.

Boundary avtalen

Et problem noen ganger oppstår om et gjerde som ble avtalt på en gang, men år senere, den ene eller den andre bestemmer seg for at han ikke ønsker det lenger. En slik situasjon kan ha potensial for en juridisk forviklinger, selv om enkelte punkter i loven har utviklet seg i enkelte områder for å løse denne situasjonen. Et eksempel er i Idaho, der "grense ved avtale" er i kraft. Det grunnleggende poenget er at hvis det er bevis for både naboer enige på gjerdet konstruksjon, for eksempel ved å splitte materielle kostnader og arbeid, blir gjerdet den juridiske grensen, noe som gjør at enten eieren å bygge hva han vil på sin side av gjerdet, ingen tillatelse nødvendig.

Adverse Besittelse

Adverse besittelse er en annen juridisk begrep observert i Idaho, men det er vanskelig å oppfylle uønskede besittelse basert på sin juridiske definisjonen. Under dette konseptet, kan en person krav på eierskap av eiendommen til en annen ved åpent å bruke den for en periode uten motsvar fra den virkelige eieren. Når tidsperioden ble satt til fem år, hyppige påstander om uønskede besittelse oppsto, men siden Idaho loven har blitt økt til 20 år, ugunstig besittelse er mye mindre vanlig.

eiendom Linje

Noen lokale forordninger tillate deg å bygge et gjerde på eiendommen linje, men ingen del av det kan foregripe på din nestes eiendom uten hans tillatelse. Før bygge et gjerde på eiendommen linje, prøv å få en skriftlig avtale, som skal bli tatt opp med fylkesopptakerens kontor, som lar deg få tilgang til gjerdet fra naboens side for reparasjoner og vedlikehold. Hvis du ikke kan få en skriftlig avtale, bygge gjerdet langt nok fra eiendommen linje som du kan klippe og gjøre reparasjoner uten å forlate verftet.

Betraktning

Selv om det kan være å foretrekke å søke tillatelse fra en nabo før bygge et gjerde, så lenge du holder den på din eiendom og ikke bryter noen by eller huseiere foreningen (HOA) byggerestriksjoner, bør du være i din fulle rett til å gjøre det . Foruten å vite byens vedtekter krav og begrensninger, er det viktig sak å være klar over hvor eiendomsgrense er og holde på din side av det med noe gjerde konstruksjon.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com