Hvordan Grow en Vriesea Plant

April 17

Vriesea (uttales vah-REEZ-ee-ah) er en tropisk bromeliad som vokser ute i varme, frostfritt landskap eller som potteplanter. De har lanse-formede strappy bladene arrangert i en sirkulær rosett, med kortvarige blomster holdt på en fargerik, langvarig bract. Utendørs dyrking krever høy luftfuktighet, fuktig, godt drenerende jord eller humus, og lyse, indirekte lys til delvis sol, avhengig av art. Innendørs dyrking krever en beholder med fuktig potting medier og veldig sterkt lys for beste løvverk.

Bruksanvisning

Økende Vriesea Outdoors

En plante i en region som ikke bukke under for vinter frost eller fryser, som er USDA hardførhet soner 10 til 15. bestemme din sone ved å besøke National Garde Association nettside, oppført nedenfor.

2 Gi en fuktig, godt drenerende medium der å vokse vriesea. En sandholdig jord med kompost eller humus er ideell. Ikke bruk matjord eller tung potting mix, som røttene til disse bromeliads er liten, og er for støtte heller enn vannopptak.

3 Sørg for at vriesea er beskyttet fra direkte sollys, spesielt i midten av dagen, fra kl 10 til 17:00 Finn anlegg under skyggen trær eller en pergola, lysthus eller markise som kaster skygge.

4 Overvåk jordfuktighet, slik at det fortsatt er fuktig, aldri bein tørr eller våt.

5 Vann bromeliad ved hjelp av lufttemperaturen, ikke-klorert vann eller samlet regnvann ved å fylle opp rosett. Den "vase" av bromeliad holder vann og små rusk på de kollektive baser av strappy løvverk.

6 La små biter av rusk, som falt blad biter, støv og døde insekter å forbli i vasen av bromeliad. Ettersom dette rusk henfaller, gir det den eneste nødvendige næringsstoffer som trengs av anlegget.

7 Cut planter på sin stilk base etter sine langvarige blomst strukturer svekkes. Alle vriesea planter vil sakte brytes ned etter at de har fullført sin engangs blomstring. Vær forsiktig når du fjerner anlegget, som det vil være små nye planter, kalt valper, stigende fra bunnen av den døende moren anlegget. Bevare disse valpene og tillate dem å vokse.

8 Bevar valp skyter på baser av større bromeliad planter og tillate dem å vokse. Når disse pups langstrakt og spredt ut bladene, kan de bli kuttet fra hovedstammen basen og kilt inn i den omgivende jord, nok slik at den forblir fast på høykant.

Økende Vriesea som potteplanter

9 Plasser containerised vriesea i et opplyst sted, for eksempel et bord i nærheten av et vindu som aldri blir direkte Søn Unngå det svake lyset fra en nordlig vindu.

10 Opprettholde potting jord media på en fuktig nivå, aldri bein tørr og spesielt ikke soggy.

11 Legg romtemperert, ikke-klorert vann hver 10 til 18 dager til "vase" av bromeliad løvverk, så bladet baser holde vann som et reservoar.

12 og unngå støvsamling i baser i bladverket, i vannet. Plasser små biter av bark eller blad biter i bromeliad vase også, som næringsstoffer er trukket fra den ved anlegget. Dette eliminerer eventuelle behov for gjødsel.

13 Tørk av løvverk, etter behov, med en myk, fuktig klut for å fjerne støv som kan se skjemmende eller redusere blad glans.

14 Note trinn 7 og 8 ovenfor i "Growing Vriesea Outdoors" for flere retningslinjer.

Hint

  • Velg en vriesea som har oppdaget eller fargerike blader, så det er visuelt slående, selv når den ikke er i blomst.
  • Bruk veldig små potter å unngå råtne. En 4- til 6-tommers potten er tilstrekkelig.
  • Noen arter av vriesea har sølvfargede eller hvitaktig grønt bladverk. Slike arter har ikke de samme økende kravene som er oppført her. De trenger vanligvis direkte sollys, og må ikke være plantet i jord, men i stedet montert på et tre gren eller i en hengende kurv.

© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com