Hvordan koble opp solpaneler til en Power System

May 15

Hvordan koble opp solpaneler til en Power System


Et solcellepanel er en pakket koblet montering av fotovoltaiske celler, som produserer gratis strøm fra sola med null utslipp. Miljøvennlig og kostnadseffektiv, en "frittstående" energi kraftsystemet leverer all makt en, båt, hytte eller hjemme RV krever. De viktigste komponentene i en slik installasjon omfatter i det minste en solcellepanel, en laderegulator, en strøm inverter og batterier. Ideelt sett er batteribanken designet for å ha nok juice til å kjøre en strømforsyning i tre til fem dager med lav sol.

Bruksanvisning

1 Rig opp monokrystallinske solcellepaneler på et sted hvor de kan få uhindret tilgang til sollys, fortrinnsvis på taket av ditt hjem. Deretter kobler dem til inngangsterminalene av en lade kontrolleren. For en liten til middels system, er det best å bruke fire til åtte, 80 watt paneler.

2 Koble solcellepaneler til en kostnad kontrolleren. Denne komponenten hindrer overlading av batteriet. Når sollyset er lysere, solcellene i panelene produsere mer spenning, men en lade kontrolleren regulerer lade til batteriene. Dette forhindrer skader og øker batterilevetid og ytelse.

3 Kjør ledningene fra lade kontrolleren til en strømomformer. Denne omformeren omformer lavspent likestrøm (DC) til 120 volt vekselstrøm (AC) som løper mest moderne apparater. For best produktivitet og pålitelighet installere en ren sinuskurve inverter. Denne type av omformeren fungerer som en syntetisert dynamo, som en pendel forsiktig svingende. Dette sikrer en jevn utgang.

4 Lay kabler fra omformeren til et blybatteri deep-syklusen batteribank. Disse batteriene er i stand til å slippe ut hundre eller kanskje tusenvis av ganger, er Sølingsikret og krever lite eller intet vedlikehold.

For å regne ut hva du lagringsplass du krever bare ta gjennomsnittlig daglig bruk i watt og dividere med batterispenningen. For eksempel, hvis du bruker 3 kWh (kilowatt-timer) eller 3000 watt strøm per dag og din solenergi systemet opererer på 12 volt, deretter dele 3,000W ved 12V gir deg 250 AH. Fordi et batteri ikke bør generelt være utladet enn mer enn 50 prosent av sin kapasitet, vil du da trenger 500Ah batteri lagring.

5 Installer en overvåking meter system som kontrollerer spenningen og strømmålinger i solenergi system. Dette forteller deg hvor full batteriene er og hvor fort de utlading.

Hint

  • For backup-strøm under lange perioder med lite eller ingen sol, bruke en AC generator til strøm inverter kan lade batteribanken og også overføre AC til dine apparater.
  • Alltid søke ekspertråd når du arbeider med og tilpasse elektriske strømmer.

© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com