Har Leyland Cypress Roots påvirke et hjem foundation?

May 18

Har Leyland Cypress Roots påvirke et hjem foundation?


Leyland sypress er en av de raskest voksende eviggrønne trær. Det gjør en ruvende hekk, vindfang eller privatliv skjerm, men vær forberedt på noe vedlikehold. Trærne har et grunt rotsystem, som vokser uforholdsmessig til de tre fot per år vekst på vegetasjonen. På grunn av at rotsystemet ikke er bred, Leyland sypress er tilbøyelige til å blåse over. De er også utsatt for rot råtne, og ikke gjøre det bra i blaut jord.

Beskrivelse

Leyland sypress er en krysning mellom Monterey sypress og Alaskan sedertre. Introdusert til England i 1888, cypress snart gjort sin vei over dammen. Leylands er eviggrønne trær med slanke vekst vaner. De er nyttige i delvis eller full sol steder der jordsmonnet er tørt. Trærne kan stå temperaturer ned mot 0 grader Fahrenheit. De har myke, fjærlett skala-lignende bladverk og rask vekst, men bor ikke mer enn 50 år i gjennomsnitt. Treet krever beskjæring for de to første årene så grunt rotsystem kan fange opp med den raske vegetative vekst.

Størrelse

Leyland sypress trerøtter ligge hovedsakelig nær overflaten av jorden. Disse røttene vokser sideveis og varierer i diameter. En fullvoksen Leyland sypress kan ha røtter som er 3 til 6 inches bred og kan strekke for flere fot fra stammen. Disse røtter har potensial til å vokse under eller inn i et fundament hvis det er fuktighet under huset. Trerøtter søke næringsstoffer og vann, og vokse mot disse kildene. Det er best å være forsiktig når plante et tre i nærheten av et hus, på grunn av sin endelige størrelse og potensielle bakenforliggende problemer.

root Beskjæring

Root beskjæring er en måte å forhindre fundamenteringsproblemer, men den eneste fullføre denne når problemet kan løses ved å fjerne 33 prosent eller mindre av røttene. Ikke mer enn 25 prosent av roten kan tas fra den ene siden. For trær som er mindre enn en fot i diameter, vil røttene ikke fjernes innen 4 frem til foten av treet. For trær som er mer enn en fot i diameter, kan en fot per ytterligere 3 inches diameter fjernes. Bruk rene skarpe beskjæring verktøy for å hindre smitte.

root Barrierer

Installere root barrierer når treet er plantet for å være den mest effektive. Hvis bare et par røtter beskjæres og det er plass, installere en barriere for å hindre ytterligere problemer. Den vanligste barrieren er laget av tykk plast paneler senket i en grøft rundt treet eller bare på problemet siden. Fylling grøfter med 2 inches av barriere rester over bakken. Flertallet av en treets røtter er innenfor topp 2 fot med jord slik at de fleste barrierene er bare litt høyere enn 2 fot dyp.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com