Grønnsakdyrking i Tasmania

July 11Øya Tasmania ligger utenfor den sørlige kysten av Australia, 150 miles fra delstaten Victoria. Tasmania er klassifisert som en stat i seg selv, og har et klima forskjellig fra mye av fastlandet. Et stort utvalg av grønnsaker vokse i Tasmania, fra poteter til capsicum. Kommersiell grønnsaksdyrkere eksport produsere til land over hele verden, inkludert Japan, Tyskland og Storbritannia.

Historie

Før europeiske nybyggere ankom i Tasmania, urbefolkningen spiste innfødte vegetabilske arter, for eksempel potet, gulrot og manfern marg, ifølge University of Tasmania. Fransk, engelsk og senere kinesiske nybyggere introdusert en rekke nye vekster til øya i årene etter kolonisering i 1803. Captain Cook, for eksempel plantet kidneybønner på Tasmania. Fabrikker ble etablert i begynnelsen av det 20. århundre, som produserer en rekke hermetisert og pakket grønnsaker for eksport. Grønnsakdyrking står nå for 18 prosent av alle Tasmanian landbruksproduksjon, i henhold til Tasmanian Infrastruktur og Resource Information Service (IRIS).

regioner

Tasmania dekker 26,410 square miles fra land, og er den 26. største øya i verden. Innen Tasmania er forskjellige regioner med ulike klimaer, betingelser og populasjoner. Den nordøstlige regionen i Tasmania regnes som den mest produktive for vegetabilsk vekst, ifølge University of Tasmania. Vestsiden av øya har fruktbare naturparker, men er i hovedsak dekket av regnskog. Tørrere områder i nord er de minst produktive for grønnsak dyrking, men bøndene har installert noen vanningsanlegg.

varianter

De tre mest populære arter av grønnsaker dyrket i Tasmania er potet, gulrot og løk. Rundt en fjerdedel av alle australske produserte poteter er dyrket på Tasmania, ifølge IRIS. Andre kommersielt produserte avlinger inkluderer brokkoli og salat. Hjem dyrkere og produsenter av lokale råvarer vokse et stort utvalg av grønnsaker, inkludert kål, erter, tomater, asparges, purre, selleri, kålrabi, blomkål, mais, squash og gresskar.

Klima og årstider

Tasmania har et temperert klima som minner om nordeuropeiske land. På grunn av dette, mange europeiske plantearter passer Tasmanian miljø. Sommermånedene i Tasmania løpe fra desember til begynnelsen av mars, med de kaldeste månedene som strekker seg slutten av mai til august. Årlig nedbør nivåer svinge over hele øya, fra 95 inches i vest, til 24 inches i hovedstaden Hobart. Grønnsaker vokser best i områder med høyere nedbør.

teknikker

Mange felles grønnsak dyrking teknikker skje i Tasmania. Frø er plantet direkte i bakken etter sesongen og arter. Tasmanian jord krever ofte berikende gjennom tilførsel av kompost og gjødsel. Mange gartnere bruker drivhus i de kalde vintermånedene, spesielt for dyrking av mer eksotiske varme været avlinger, for eksempel paprika og visse tomat varianter.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com