Den beste måten å bruke vedovn

May 5

En vedovn er en av de mest allsidige apparater du kan installere i ditt hjem. Disse er enkle å bruke ovner kan brukes til alt fra matlaging til oppvarming hjemme. Å vite hvordan du bruker din vedovn sikkert vil hjelpe deg å få mest mulig ut av dette kraftige varmesystemet uten å ofre komfort eller sikkerhet.

Matlaging med peis Stove

En vedovn kan være et flott tillegg til - eller erstatning for - en tradisjonell ovn. Mens overflaten av en vedovn ikke vil være varmt nok for tradisjonell grilling eller steking, er at varmen perfekt for småkoking og slow-matlaging. Så mens vedovn er å holde familien din varm og koselig, kan det også være matlaging ditt neste måltid. Du kan også bruke brennkammeret av vedovn å lage mat folie-innpakket grønnsaker, bakte poteter og til og med kjøtt.

Hold Kreosot på Bay

Alle apparater som brenner trevirke kan lide av en opphoping av skadelige kreosot, og peisovner er intet unntak. For å holde vedovn fri for denne potensielt farlige buildup, er det viktig å brenne en svært varm brann minst en gang om dagen. Brenn brannen i minst 15 til 20 minutter hver dag for å holde kreosot i sjakk og holde ovnen kjører sitt beste.

Bruk Høyre Drivstoff

Når det brukes riktig, peisovner er helt trygge, men hvis feil drivstoffet er brukt de kan bli ganske farlig. Feilaktig brukt tre ovner og andre ildsteder er en ledende årsak til brann, og en av de viktigste årsakene til problemer er brenning av upassende drivstoff. Komfyr eiere bør bruke bare rene tre eller pellets laget for bruk i ovner, og de skal aldri brenne søppel eller noe annet. Ved å fokusere på kvalitet drivstoff, kan komfyr eiere redusere sjansene for brann og gjøre sine peisovner vare lenger.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com