Hvordan lage innebygde hyller

December 8

Det kan ikke være så vanskelig som du tror å lære å lage innebygde hyller. Det flotte med innebygde hyller er at det kan være billig og rask å lage, men kan gjøre en stor innvirkning på et rom. Den innebygde hyller gir ekstra lagringsplass samt et sted å legge til noen flere stil og dekor elementer til rommet. Du plasserer omtrent alt på innebygde hyller fra en tung kaffe bok til en vase full av blomster.

Her er hvordan du kan gjøre innebygde hyller for alle rom i hjemmet ditt.

Bruksanvisning

1 Bruk en blyant, målebånd, og et nivå for å markere hyllevare høyder som du vil ha på veggen. Du kan velge å ha dem lengre fra hverandre, og du kan selv ønsker å blande den opp og ha litt lenger fra hverandre enn andre. Husk å ta deg tid til å bestemme høyden du vil bruke som innebygde hyller er permanente og kan ikke justeres når du vil.

2 Skjær strimler av bartre til riktig størrelse ved hjelp av en gjæringssag eller en liten kappbladet. En gjæringssag er enklere å bruke, men en kappbladet vil også gjøre jobben. Du trenger lange strimler for hovedveggen og deretter små strimler for den siden av alkove.

3 Bor pilothull om en tomme på slutten av hver stripe av tre for å sikre de innebygde hyller.

4 Plasser de korte striper på sidene av alkove ved hjelp av blyant retningslinjer. Bruk et nivå for å være sikker på at stripene er helt i vater. Merk av plasseringen for veggpluggene med en syl og deretter bore hullene og sett inn pluggene. Kjør inn skruene i stripen. Gjør dette for alle hyllene på begge sider av alkove.

5 Kontroller at høydene av striper til de tilsvarende innebygde hyller er i samme høyde. Når du vet at de to sidene er enda kan du plassere bakveggen strips for å gi et fast innslag bunnen hele veien rundt hyllene. Fest rygg strips til veggen på samme måte som du gjorde side som gjør at de er helt selv med sidebånd.

6 Mål størrelsen for hver hylle individuelt være forsiktig at du måle bredden på sokkelen både bak og foran kantene av stripene. Alkover er sjelden helt kvadrat som er grunnen til at du trenger å måle for hver hylle for å lage en god passform.

7 Skjær hyllene fra MDF bruker gjæringssag eller kappsag.

8 Legg de innebygde hyller på hver av de ulike nivåer av stripene. Du kan velge å la dem fri montering eller å gi en mer stabil overflate spiker eller skru dem på plass gjennom toppen av hyllene ned i strimler under.

9 Avslutt de innebygde hyller ved spikring lengder av bartre med dimensjoner lik høyden av strimlene og tykkelsen av MDF til forsiden av hyllen. Dette gjør den innebygde hyller utseende fullstendig og mer profesjonell ved å skjule støttebitene under sokkelen.

Hint

  • Når den innebygde hyller er fullført, kan du male eller bruke en beis eller lakk som du vil. Så bare dekorere eller bruke dem for lagring.
  • Husk mål to ganger, kuttet en gang, eller du kan gå gjennom mer trevirke enn du ønsker.

© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com