Hvilken type loddetinn Meets Codes for kobber vannrør?

March 15

Hvilken type loddetinn Meets Codes for kobber vannrør?


Reguleringen av loddetinn for drikkevanns rørsystemer strekker seg utover lokale byggeforskrifter; både statlige og føderale myndigheter krever rørleggere og gjør-det-selv å bruke lodde som er blyfri. I det siste, bolig VVS soldater inneholdt en blanding av bly og tinn. Lead livnære fra rørskjøter inn i vannforsyningen, noe som potensielt fører til helsemessige komplikasjoner, spesielt blant barn. Flere typer blyfritt loddetinn er egnet for bolig VVS-programmer. Blyfri lodde 'sammensetning ikke bare påvirker deres workability, men også sin pris, som noen inneholder halvmetaller.

Akseptable Lodde for Residential Rørlegger

Den type soldater som oppfyller koder for bolig vannforsyning er eksplisitt merket "blyfri". Blyfritt lodde typisk bestå av en blanding av tinn og antimon eller sølv. Loddelegeringer som inneholder sølv kan koste mer enn blandinger med antimon, vismut eller kobber. Selv forbudt for drikkevannsforsyning rør, betyr blyholdig lodde finnes på detaljhandel og kommersielle markeder. Passende anvendelser av blyholdig lodde inkludert metallarbeid og nedløp sveising.

Blyfri lodding Verktøy og rekvisita

Verktøy og rekvisita for å bli med kobber vannrør med blyfritt loddetinn er de samme som de som brukes for å bli med rør med blyholdig loddetinn. Rørleggere forberede kobberrør og rørdeler for lodding av sliping dem med stålbørster eller et materiale som ligner sandpapir kalles Emery klut. Rørleggere bruke et lim-lignende stoff som heter fluks å rengjøre og forberede rør og montering for lodding. Rørleggere vanligvis varme kobber rør og rørdeler med håndholdt fakler for å aktivere flux og å smelte loddetinn. En håndholdt lommelykt består av en gass drivstoff canister og en flyttbar lommelykt tips.

Lodding kobberrør

Før lodding kobberrør, rørleggere "sand" eller slite urenheter og korrosjon fra rør og rørdeler til bart kobber skinner. Etter belegg på de enkelte komponenter med forandring, rørleggere delta i biter og varme i skjæringspunktet mellom rør og fitting med en lommelykt. Rørleggere teste kobber temperatur ved å trykke lodde mot felles. Hvis loddetinn smelter inn perler og faller fra rørets overflate, er det felles ikke varm nok for lodding. Hvis loddetinn smelter og tilsynelatende "suger" inn i leddet, rørleggere fortsette å trykke på lodde inn i leddet til den er full.

Lodde Alternatives

Alternativer til lodding inkluderer gjengede fittings, komprimering inventar og push-fit beslag. Installere gjengede fittings på glatt endte kobberrør krever lodding minst en gjenget adapter på et rør slutt. På den annen side, komprimering og skyvepasning beslag festes til glatt-endet rør uten lodding. Ta kontakt med din lokale bygg myndighet til å avgjøre om lodde alternativer er akseptable for prosjektet.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com