Hvordan virker en Raspberry vokser?

December 24

Hvordan virker en Raspberry vokser?

canes

Bringebær planter, kalt canes, er skapt av spleising. Selv om de kan dyrkes fra et frø, gjør de vanligvis ikke bærer god frukt. Bringebær planter er unik i at selv om røttene og kronene er flerårig, som betyr at de lever i minst et par år, canes (eller støttestruktur) seg bare leve i to år. Hvert år bringebær anlegget skaper nye canes fra knopper som vokser under jorden på horisontal stengler.

Disse stokker, eller suckers, deretter tilbringe neste sesong vokser seg større og produsere blader bare. Den andre sesongen, de produserer frukt, mens en annen avling av canes vokser. Dette betyr at det er alltid de andre året canes som bærer frukt. Andre år canes er lett å identifisere. De har en tynn, brun-grønn bark belegg dem. Første året canes er lyse grønt.

planting Bringebær

Bringebær vokse i fullt sollys i jord som er rik på organisk materiale. De vokser ikke godt i skyggen eller i jord der andre planter har vokst, som de er ganske sårbare for rot sykdommer.

Bringebær vil få en god voksende start hvis de er plantet tidlig på våren, etter at faren for en hard frost er forbi. Midten av mai er vanligvis den sikreste tiden å plante dem. Røttene til plantene må holdes fuktig hele tiden, og plantene skal plantes i fuktig, men godt drenering jord. Hvis plantene er ettårige canes (ingen brun bark), bør de bli kuttet tilbake til bare fire til seks inches av bakken.

Bringebær planter er vanligvis dyrket i det som kalles en hekk. Det betyr bare at de bør plantes i en rad, langs en espalier, to føtter fra hverandre. Hvis du plante mer enn én rad, bør radene kjøres parallelt med hverandre, mellom åtte og 12 fot fra hverandre. Snart plantene vil sende opp stokker, noe som vil skape hekken.

høsting Bringebær

For å holde bringebær vokser, må du dra ugress for hånd så mye som mulig, vanne dem hver uke (de trenger en til to inches vann per uke), og mulch dem med flis, barnåler eller råtnet blader.

Bringebær, som alle torne frukt, utryddet en gang moden og bør høstes veldig ofte. Du vet de er klare når de lett komme vekk fra kjernen. Når plukket, bør bringebær plasseres i en grunn beholder og avkjølt til rundt 33 grader Fahrenheit. På denne måten bringebær kan bli frisk i tre til syv dager.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com