Blå Fortune meksikanske Isop

March 7

Blå Fortune meksikanske Isop


Isop er en flerårig urt som utmerker seg med sin prangende lilla, blå eller røde spyd, blomster og duftende blader. Det er et godt valg hvis du har en hage i et tørt klima som trenger farge. Blå Fortune meksikanske isop, en hybrid variasjon, blomstrer fra juli til september.

morfologi

Blomstene fra Blue Fortune meksikanske isop er lilla til mørk blå, og form i en topp, eller en kolonne over resten av anlegget. Plantene varierer fra 24 inches til 36 inches i høyde, og blomstre i lang tid hvert år. Plantene har woody stengler, og bladene lukter mynte og lakris.

hybrid Crossing

Isop har flere varianter, og blå Fortune er en hybrid av to andre typene. Det ble skapt ved å krysse Purple Giant isop (Agastache rugosa) med anis isop (Agastache foeniculum). De har begge en minty anis lukt til dem, som ble arvet av Blue Fortune isop også. Den blå Fortune varianten har til å forplante seg fra borekaks, siden det er en hybrid.

Forhold

Blå Fortune meksikanske isop setter pris på godt drenert jord, og gjør det bra i områder der det er lite vann tilgjengelig. Det trenger ikke gjøre det bra i fuktig eller våt jord, eller når mulched, noe som vil føre til råte. Plant isop i et område i hagen din som får full Søn

hardførhet soner

Hardførhet soner er trukket for USA å vise hvor plantene vil gjøre det bra basert på deres individuelle arter krav. Den hardførhet soner isop gjør det bra i er soner 5 til 10, som omfatter den sentrale og sørlige USA og Mexico. Det er innfødt til Mexico og sørvest. Sone 5 har en årlig gjennomsnittlig lav temperatur -10 grader Fahrenheit, som er omtrent like kaldt som dette anlegget kan håndtere. Sone 10 er varm ekstreme, som i gjennomsnitt ikke mindre enn 30 til 40 grader Fahrenheit i vinter.

Skadedyr og pollinatorer

Blå Fortune meksikanske isop ikke tiltrekker seg mange hage skadedyr, som hjort eller kaniner, som vanligvis spiser plantene i hagen din. Dens lilla-blå blomster tiltrekker flere forskjellige typer pollinatorer, inkludert kolibrier, bier og sommerfugler.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com