Hickory Lumber Identification

March 6

Hickory Lumber Identification


Begrepet "hickory" kan referere til noe tre i Carya slekten, inkludert skihickory, shellbark hickory, mockernut hickory og flere arter av pecan. Disse trærne alle produsere en stiv, hard, tett, støtsikre tre og brukes til å produsere trommestikker, hjuleiker, verktøy håndtak, gulv og andre gjenstander som er gjenstand for betydelig slitasje. Hickory er også verdsatt som brensel på grunn av dens tetthet. Hickory tre ligner en rekke andre typer trelast, men har noen særtrekk.

porøsitet

Hickory er en semi-ring-porøs løvtre. Dette betyr at den overganger fra store celler til små gradvis, i motsetning til ring porøs arter, inkludert eik og kastanje, som har en skarp overgang. Diffuse-porøse treslag, slik som lønn og poppel, har ingen store celler og produsere enda tre med utydelig ringer. Semi-ring-porøse tresorter har mindre synlige ringer enn ring porøs arter, men ringene er fortsatt lett å skille. Denne gruppen omfatter også svart valnøtt og butternut.

Farge

Hickory trær og pecan trær selges som hickory produsere blek, bred yteved som er klart avgrenset fra løvtre. I noen arter kan yteved være blek brun, mens i andre er det nesten hvit. Dette treet er noen ganger selges separat som "hvit hickory." Kjerneveden er blek brun til rødbrun og blir ofte solgt som rød hickory. I motsetning til tilfellet med mange andre trelast arter, er hickory yteved ansett som mer verdifulle enn kjerneveden. Noen hickory inneholder avsetninger av magnesiumkarbonat, et krystallinsk materiale.

tetthet

Dette treet er tett og tung, vurdering rundt 1820 på Janka hardhet skala og veier mellom 50 og 95 pounds per kubikk fot. Hickory er hardere og tettere enn de fleste andre nordamerikanske skogen, inkludert eik, lønn, kastanje og svart valnøtt. Den gjennomsnittlige egenvekt er 0,72, ifølge University of Tennessee. Både kjerneved og yteved tendens til å motstå korrosjon behandlinger.

Arbeids Properties

Tømrere kan identifisere umerkede hickory trelast ved sin atferd når arbeidet. Dette materialet blunts skjærende verktøy lett, krever svært skarpe sager eller Hardmetall verktøy. Hickory snur og kjeder også. Den har også en mortise effektivt, noe som gjør det til et godt valg for snekkerarbeid. Dette trelast sand og polerer lett, produsere glatte, rene flater. Det fungerer godt med og uten finish og damp bøyer godt, men er mye vanskeligere å jobbe med håndverktøy enn tilsvarende arter, inkludert svart valnøtt.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com