Hvordan bestille Dwarf Fruit & Nut Trees

June 5

Hvordan bestille Dwarf Fruit & Nut Trees


Mange detaljhandel barnehager ikke tilbyr et bredt utvalg av dverg frukt og nøtter trær, og foretrakk i stedet for å holde gjenkjennelige navn, som Granny Smith epletrær, på lager. Disse trærne er ofte standard eller semi-dverg trær. For å skaffe sjeldne dverg frukt og nøtter trær for hagen din, kan du bestille dem gjennom en katalog, nettside eller en murstein og mørtel barnehage spesielle Ordren pulten.

Bruksanvisning

1 Tenk arter av dverg trær du plante og om du foretrekker en genetisk dverg eller en podet dverg. Barnehager pode standard fruiting grener på dvergvekst grunnstammer for å skape mest dverg trær. Rotstokken begrenser treets størrelse, men også kan redusere levetiden på treet. The Virginia Cooperative Extension lister dverg epler som har en lignende levetid som en vanlig eple, men dverg pæretrær har halv standard pære levetid. Dessuten kan podet dverg trær har problemer med å tilpasse seg sin rotstokken, gjør dem sårbare for sykdom. Genetiske dverg trær unngå pode problemer.

2 Kjøpe et tre fra en pålitelig barnehage. Bestill tidlig for det beste utvalget. Få retningslinjer for retur skriftlig, og bekrefte treet størrelse og sorten med selgeren hvis du bestiller via telefon. Sørg for at barnehagen pakker treet riktig for sesongen. Spør om fraktkostnader for å unngå overraskelser.

3 Angi rotstokken hvis du kjøper en podet dverg. Mange grunnstammer høres like, men produserer vidt forskjellige trær. For eksempel, et tre på Malling Merton 111 (MM 111) rotstokken vokser opp til 18 fot høy, mens et tre på Malling 9 (M 9) rotstokken vokser til halvparten så stor.

4 Betal for tre og skrive ordrenummer på kalenderen din. Bekreft leveringstiden og leveringsdato. Legg disse datoene i kalenderen. Be barnehagen for å sende treet i begynnelsen av uken, reduserer sjansen en spire vil sitte på en leveringsrampe over helgen.

5 Ordne for en nabo til å ta tre hvis du ikke er i stand til å motta levering. Trær igjen på en utsatt veranda kan lide alvorlig skade.

6 sjekk Umiddelbart etiketten for å sikre at treet er riktig dverg størrelse og variasjon. Vurdere treets tilstand. Varsle barnehagen av eventuelle problemer. Plant friske trær så snart som mulig.

Hint

  • Noen barnehager forbeholder oss retten til å erstatte trær hvis valget er ikke tilgjengelig. Ikke godta erstatninger ved bestilling dverg trær med mindre du er sikker på at du vil ikke angre på å plante en semi-dverg eller større frukttre.
  • Mange barnehager holde plantene inntil riktig planting sesongen; frukt og nøtter trær dra nytte av tidlig høst eller våren planting.
  • Hvis plante en frukt eller nøtter tre i høst, holde frost datoer i tankene. Nylig transplanterte trær trenger tid-- vanligvis seks uker eller mer-- for treet å begynne å sende ut røtter før første frosten.
  • Sug bare-rot trær for flere timer før planting.
  • Mange frukt og nøtter trær krever pollinatorer for beste fruktproduksjon. Spør barnehagen om flere trær rabatter.
  • Aldri godta en skadet eller syk tre, uansett hva barnehagen antyder.
  • Unngå bestilling fra barnehager som ikke har en direkte telefonnummer. E-kontakter er vanligvis ikke effektiv når du arbeider med frakt problemer.
  • Hvis et tre ikke kommer i tide, umiddelbart ringe barnehagen for å spore din bestilling.

© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com