Når kan du tipse dine Sundew Plant Is Dead?

October 27

Når kan du tipse dine Sundew Plant Is Dead?


Det er ikke alltid lett å fortelle når en sundew planten er død på grunn av sin vanlige utseende og vekstforhold. Sundews vokser over hele verden, og har naturligvis brune stilker som lett kan se døde. Bruk spesifikke testmetoder for å avgjøre hvorvidt anlegget er faktisk død før du gir opp håpet.

Kjennetegn

Sundew planter, en del av soldoggfamilien familien, er kjøttetende. De Sundew feller insekter med klebrig gel i endene av bladet tentakler. Sundews naturlig vokse i næringsfattig jord, slik som finnes i myrer. Plantene er ofte funnet voksende i nærheten av eller på død Sphagnum mose. På grunn av deres miljø, kan sundews se døde eller døende, men de kan faktisk være trivelige. Den vanlige sundew (Drosera rotundifolia) vokser best i solrike, fuktige forhold.

Døde Stems

Noen Sundew planter kan gå sovende i begynnelsen av vinteren, naturlig døende ned som de forbereder seg til vårens ny vekst. Sjekk om anlegget er død av lett skrape bort en liten del av en gjenværende stammen. Hvis du finner levende grønt innenfor stammen, er din sundew mest definitivt fortsatt i live. Sjekk mer enn én stilk hvis du finner en som er død med en gang; noen deler av anlegget kan dø mens andre ennå lever. Til du er sikker på at ingen stammen lever, ikke anta anlegget er død. Selv døde stammer er ikke en død giveaway at du må gi opp på sundew planter.

Død Roots

Undersøke røttene til definitivt lære om eller ikke planten lever. Potteplanter kan bli fjernet og undersøkt lett, men for hage sundews må du forsiktig grave ned til du utsetter røttene. Trykk røttene med hendene. Lys-farget, spenstige røtter er friske og i live. Mørke, sprø røtter er døde og råtne. Hvis røttene er ikke i live, kan du vurdere at sundew anlegget har dødd. Hvis du vil være sikker på om dødsfallet, vente til våren. Når sundew gir ingen ny vekst, vet du sikkert det er noe håp.

Lagrer Sundew

Når bladene og stilkene på anlegget ditt er dødt, kan det være urovekkende, men levende røtter kan bli lokket til å produsere en levende plante. Beskjær alle døde stammer av anlegget, kutte ned til du finner levende stilk vekst. Hvis ingen stilkene er i live, bare kutte planten ned 2 inches over jorda. Gi sundew med fuktighet, men aldri gjødsel. Planten trives i jord med lite næringsstoffer, som mange kjøttetende planter og gjødsel vil gjøre mer skade enn godt. Vent til våren, og anlegget kan produsere nye stengler og blader.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com