Hvordan Grow Søtpoteter

October 27

Hvordan Grow søtpoteter. Søtpoteter må ikke forveksles med yams - de er ikke engang relaterte. Yams er monocots og relatert til de liljer og gress. Over 95 prosent av yams er dyrket i Afrika. På den annen side, søtpoteter er dicots og relatert til morning glory familien. Søtpoteter krever varme klima som ligner på den sørlige delen av USA. Økende søtpoteter er enkelt med disse enkle trinn.

Bruksanvisning

1 Begynn om en måned før den siste frost eller før du planlegger å transplantere slips i hagen. Søtpoteter er ikke vokst fra frø, men fra vintreet borekaks kalt slips.

2 Velg et par fine søtpoteter fra din lokale matbutikk. Du kan vokse flere bushels av søtpoteter fra slips tatt fra bare et par søtpoteter.

3 Grow dine slips fra søtpoteter. Det er flere måter å gjøre dette. Bury modne søtpotet halvveis inn i fuktig potting jord og holde jorda fuktig. Eller sagt nok tannpirkere i midsection av søtpoteter å holde poteten opp i en krukke med vann.

4 Skjær slips utenfor mor søtpotet når de er seks til åtte inches lang. Husk å håndtere slips forsiktig på dette punktet fordi de er lett å skade.

5 Transplant kilene i hagen når jorden er minst 70 grader, og det er ingen fare for frost. Lå kilene på sine sider med det meste av kile begravet en halv tomme under jorden.

6 Plant kilene 12 til 18 inches hverandre i rader som er tre til fire fot fra hverandre. Søtpotet vinstokker vil dekke bakken; Derfor trenger de mye plass i hagen.

7 Place svart mulch rundt den unge søtpotet slips for å bidra til å beholde fuktigheten. Svart mulch vil også trekke varme fra solen.

8 Harvests søtpoteter før den første frosten. Søtpoteter er klare til å høstes etter fire måneder i bakken, senest fem måneder.

9 Tørk søtpoteter på bakken to eller tre timer etter høsting. Så la dem ytterligere 10 til 14 dager for herding i et varmt rom med moderat fuktighet. Etterpå, bør de plasseres i et kaldt rom for lagring inntil de er klare til å bli kokt.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com