Hvordan finne Hvis en blomst er en monocot eller dicot?

November 13

Hvordan finne Hvis en blomst er en monocot eller dicot?


Botanikere skille blomstrende planter, eller angiosperms, inn i to hovedkategorier: monocots og dicots. På grunn av felles opphav mellom noen planter, kan enkelte monocots vise egenskapene til dicots, og vice versa. Av denne grunn er det best å undersøke en rekke plante funksjoner før klassifisere det som en monocot eller dicot.

Bruksanvisning

1 Undersøk cotyledons, eller frø blader, i en nylig spiret frø. Monocots har en cotyledon, og dicots har to. I monocots kan cotyledon aldri dukke opp.

2 Undersøke en moden blad. I monocots, de store årer i bladet løpe parallelt, mens dicot blader kjøre i en netlike mønster.

3 Count kronbladene av en enkelt, intakt blomst. Monocot blomster vanligvis har blader i multipler av tre, mens dicot blomster vanligvis har kronblader i multipler av fire eller fem.

4 Undersøk pollen, ved hjelp av et forstørrelsesglass om nødvendig. Monocot pollen er monosulcate, noe som betyr at hver pollen korn har en enkelt pore, eller smilehull. Dicot pollen er triporate, noe som betyr at hvert korn har tre porene.

5 Skjær rett gjennom en grønn stilk med skarp saks eller beskjæringssakser. Undersøk vaskulære bunter i tverrsnittet av stammen. De vaskulære bunter ser ut som små prikker eller firkanter litt mørkere enn resten av interiøret stammen. Enfrøbladete planter har spredt vaskulære bunter, mens dicots bare har vaskulære bunter i en ring rundt omkretsen.

6 Undersøk rotstrukturen av en etablert plante. Enfrøbladete planter har et fibrøst rotsystem som består av tynne forgrening røtter. Dicots har lange primære røtter med tynnere sekundære røtter forgrening av.

7 Undersøk de viktigste stammen av en moden plante 1 år gammel eller eldre. Enfrøbladete planter har sekundær vekst, for eksempel tre eller bark. Dicots har sekundær vekst - de fleste trærne er dicots.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com