Hvordan beregne dimensjonene på en Gambrel Roof

September 23

Hvordan beregne dimensjonene på en Gambrel Roof


Hvis du har sett en gammel låve, du sannsynligvis kjenne igjen en gambrel taket karakteristiske to-pitch-per-side design, som inkorporerer en flatere øvre del. Denne formen gir mer plass under taket når du utformer levende eller lagringsplass. Hvis du ønsker å sette en gambrel taket på ditt nye hjem eller finne ut hvor mye plass taket vil vedlegge, måle dens dimensjoner og vinkler under designfasen ved hjelp av enkle geometriske formler.

Bruksanvisning

1 Tegn et tverrsnitt utformingen av taket, ved hjelp av hver rute til å representere en fot.

2 Tegn en vannrett linje ved bunnen av den første hellingen av taket, og deler gambrel taket tverrsnitt inn i en trekant og et trapes.

3 Tegn en vertikal linje på midten av diagrammet og merke det som høyden.

4 Måle og registrere lengden av basen og på hver side av taket, inkludert den horisontale delelinje mellom de to halvdelene. Som et eksempel, la den nederste bunnen har et mål på 15 fot og toppen basen har en måling av 10 fot.

5 Spill høyden på taket fra rot til tupp og halvere det å få høyder for hver del av taket. For eksempel, hvis den totale høyden på gambrel taket design er 10 fot, vil hver seksjon måler 5 fot.

6 Bruk formelen for trapes området for å bestemme området for den nedre halvdelen. University of Illinois gir denne formel som 1 / 2t (b1 + b2), hvor h er høyden og b1 og b2 er to parallelle baser. Uttrykk området kvadratfot:

1/2 (5) (15 + 10) = 62,5 kvadrat.

7 Bestem arealet av den øvre del av taket ved hjelp av formel 1 / 2BH, og hurtig målingen i kvadratiske enheter. Bruke eksempel målinger, 1/2 (10) (5) = 25 kvadratfot. Tilsett de to områder for å bestemme det totale areal av tverrsnittet: 62,5 + 25 = 84,5 kvadratfot totalt.

8 For å bestemme volum, multiplisere området ved dybden av taket. Hvis taket har en dybde på 20 fot med et tverrsnittsareal på 84,5 kvadrat, vil dens volum være 1690 kubikkfot.

9 Ta en halv forskjellen mellom de to baser for å bestemme den horisontale avstanden på banen for den trapesformede delen. Baser av 15 og 10 fot, som anvendt i eksemplet, har en horisontal avstand på 2,5 fot. Høyden, eller stige, er 5 fot. Del stige med oppkjøringen for å få skråningen. Konvertere dette til banen ved å uttrykke det som et forhold på 12, ifølge Southwest Wisconsin Technical College. For eksempel 5 dividert med 2,5 tilsvarer 2 og 12 ganger 2 er lik 24, så den første banen målingen er 24:12.

10 Beregn skråningen av den øvre del av taket ved å dele stiger med det løp. I dette tilfellet, økningen og løp er begge 5 fot, så fem delt på fem er lik 1 og av takvinkelen er 12:12.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com