Hvordan lage et drivhus Work

May 16

Hensikten med et lukket drivhus er å gi plantene en kontrollert miljø for å vokse og trives. En arbeidsgruppe drivhus styrer de indre temperatur, lys og fuktighet. Når et lukket drivhus fungerer som den skal, disse tre elementene er på et optimalt nivå for dyrking av planter. Hvis du har et lukket drivhus, men plantene er ikke så gode resultater som forventet, må du se på hvor godt de tre viktigste elementene fungerer.

Bruksanvisning

Hvordan lage et drivhus Work

1 Kontroller ventilasjonssystemet. En godt ventilert drivhus gjør det mulig for en kontinuerlig luftutveksling mellom indre og ytre luft. Drivhus bør ha tak vents og sideåpninger. Disse bør være fri for rusk, så som kvister, løv og fuglens reir.

2 Bruk dine vents på konsert med hverandre og med vind flyt. Åpne sideåpninger trekke luft inn, mens taket vents trekke luft ut. Åpne din side vents "i vinden" og la tak vents å trekke luft gjennom.

3 Sjekk glass eller akryldeksel. Vegger og tak av drivhuset er laget av enten glass eller akryl. Glass gjør det mulig for nesten 100 prosent tilgjengelig lys, mens akryl gir litt mindre. Men hvis belegget er dekket av støv og skitt, er lyset som når plantene filtrert, redusere sin effektivitet. Grundig vask og skyll innsiden og utsiden av dekker.

4 Spor temperaturen i drivhuset. Når lyset kommer inn i drivhuset, er det solenergi. Det går så korte bølge infrarøde bølger, og når den er fanget, konverterer den til lange bølger. Dette fanget solenergi er sollys dine planter trenger. Men hvis temperaturen er for lav eller for høy, kan det være at lite lys eller mangel på ventilasjon driver temperaturen opp.

5 Redusere skyggen utenfor drivhuset hvis temperaturen er for lav. Hvis du har vinranker vokser langs alle veggene, må du kanskje enten flytte dem eller vurdere voksende skygge-elskende planter i drivhus.

6 Gi skyggen hvis temperaturen er for høy. Hvis dine sommertemperaturene er ekstreme, for eksempel bruke parasoller på utsiden for å redusere sollys.

7 Se på dine plantenes blader. Synes de visnet eller er overflatene fuktig? Er jorda klumper eller gjør det absorberer for sakte når vannet? Fuktigheten kan være for høyt i drivhus. Selv om du forventer et høyere nivå av fuktighet i et drivhus, bør nivået ikke opprette en kvelende effekt.

8 Installer en liten vifte eller annen form for mekanisert luftsirkulasjonspumpe for å redusere fuktigheten. Ved å tvinge luft bevegelse, øker du din ventilasjon. Når du øker ventilasjon, reduserer du din fuktighet.

9 Installer en tåke system hvis luftfuktigheten er for lav. Hvis plantene dine krøller og gulnet, må du øke luftfuktighet. En tåke system installert langs taket vil fungere i samspill med ventilene å gi sirkulert luft som inneholder tilstrekkelig nivå av fuktighet for å holde plantene friske.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com