Hvordan virker Musikk påvirker blomster?

April 7

Hvordan virker Musikk påvirker blomster?


Gartnere og entusiaster har trodd i mange år som snakker med planter hjelper dem til å vokse og blomstre. Ideen om at "lydenergi» kan påvirke vekstprosessen har resultert i en rekke eksperimenter med musikk. Når blomster er kuttet fra planten de ikke lenger reagere på stimuli, men blomstrende planter, så som frukt-produserende avlinger, har vist seg å gjøre dette. Kritikere av teorien mener at den forbedrede anlegget helse er et resultat av bedre omsorg fra musikkspillende omsorgspersoner, som er mer samvittighetsfulle enn andre.

tidlig Theory

En indisk forsker i begynnelsen av det 20. århundre, Sir Jagadish Chandra Bose, var den første til å foreslå teorien om at blomster kan svare på musikk. Bose var en plante fysiolog som utforsket svarene av planter til en rekke eksterne stimuli. Han oppfant ultra utstyr for å måle plantenes responser og beviste at plantevev hadde elektrisk svar som ligner på de av animalsk vev når de utsettes for stimulering.

Agri-Wave Technology

En ny landbruksteknologi kalt agri-bølgen støtter Bose teori. Basert på anlegget meridian system, fokuserer agri-bølgeteknologi på å måle plante lydegenskaper og ligner på kinesisk akupunktur troen som tyder på at menneskekroppen er et nettverk av veier som forbinder kroppens energier, kjent som "yin" og " yang. "teknologien fungerer på prinsippet om at kringkastings lydbølger med bestemte frekvenser og sprøyting planter med gjødsel samtidig stimulerer vekst og til slutt øker utbyttet.

eksperimenter

Ulike eksperimenter har forsøkt å bevise teorien om at musikk påvirker planter. I 1960, George E. Smith, en bonde i Illinois, begynte å eksperimentere med mais og soyabønner avlinger i to separate veksthus, med samme jord for begge steder og holde fuktighet og andre forhold identiske. Han spilte musikk kontinuerlig i testen stedet, mens den andre drivhus hadde ingen musikk spilles. Han har også eksperimentert med høy- og lav-note lyder. I 2006 ble en 24-acre vingård i Toscana, Italia, begynte et eksperiment der forskere plasserte høyttalere i en del av boet og synlige vinrankene til musikk. I et eksperiment utført ved Colorado kvinner College i Denver i 1973 av Dorothy Retallack, ble plantene utsatt for både milde musikk og rock and roll på daglig basis.

resultater

Over en periode på tre år, bonde Smith konsekvent funnet at "musikalske" avlinger vokste raskere og sterkere og ga bedre avkastning. Selv om resultatene variert, avlinger som hadde lyden produsert mer enn de "tause" avlinger i hvert tilfelle. Foreløpige resultater fra vingård i Toscana støttet ideen om at musikken bidro til å vokse sunnere planter, og i Colorado eksperiment, plantene som ble eksponert for myk musikk svarte så godt at de begynte å vokse i retning av musikkilden. Plantene utsatt for rock and roll musikk, men ikke vokse godt og til slutt ble så usunt at de døde.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com