10 forskjellige fruktbærende planter

August 2

10 forskjellige fruktbærende planter


Fruktbærende planter er herlighet av hagen. Ikke bare gjør de legge skjønnhet til landskapet, men de produserer også spiselige frukter. Frukt, per definisjon, er spiselige vekster som inneholder frø, og de inkluderer bær, druer, tre frukt, meloner og enda noen avlinger vanligvis tenkt som grønnsaker. Jordbær, druer og bær kommer tilbake år etter år, mens varme-sesongen avlinger, for eksempel tomater, melon og paprika vokse for en sesong og dø.

tomater

Tomater er en av de mest populære avlinger i hjemmet hager, sannsynligvis fordi en hjemmelaget tomat smaker så mye bedre enn de som er kjøpt i produsere midtgangen av dagligvarebutikk. Hundrevis av varianter av tomater er tilgjengelige, fra små drue og cherrytomater for salater, til Roma tomater for sauser eller bifftomater for slicing. Tomater er varme-sesongen planter, trives i varme, fuktige forhold. Plante dem etter all sjanse for frost er over, og holde jorda jevnt fuktig. Mange gartnere foretrekker å stake og beskjære tomater å kontrollere sin spinkle vekst, selv om de kan overlates til bre seg på bakken. Velg sykdom-resistente varianter, eller vurdere arvestykke tomater.

Peppers

Peppers tilhører samme familie som tomater, og har mange av de samme voksende behov. De er litt pirkete om temperaturer og slippe sine blomster når temperaturen faller under eller over den ideelle temperaturer på 70 til 85 grader Fahrenheit. Peppers også kommer i hundrevis av varianter og farger. Paprika er tykke vegger og saftig. Finn rød, gul, grønn, oransje eller sjokolade-farget paprika. Chili Peppers kan ta tørrere forhold, og er et godt valg for gartnere som bor i vestlige eller sørvestlige statene. Disse Peppers er ofte stekt, skrelt og brukes til smaken meksikanske retter.

zucchini

Mange gartnere har en kjærlighet-hat forhold med squash, som er lett å vokse og produsere prolifically fra midtsommer til å falle. Faktisk, de holder på å produsere lenge etter at alle er lei av zucchini. En plante er vanligvis tilstrekkelig for de fleste familier. Bruk zucchini i wokretter, stuinger og sauser; grill den; fryse den; eller gjøre den om til brød, muffins og kake. Bytt agurker med zucchini i pickle og velsmak oppskrifter.

meloner

Cantaloupe og vannmelon produsere saftig, smakfull frukt, men de krever en lang, varm vekstsesong. Vannmeloner vokser best i milde, varme strøk. Northern gartnere vil ha mer suksess med honningmelon. Plant dem i rik, fruktbar jord i en skråning slik at kalde luftlommer renne bort. Plante dem bare etter lufttemperatur har varmet over 70 grader, og bruke svart plast mulch til jorda for å holde dem varme.

Pumpkins

Selv om kjøttet kan spises, mange gartnere dyrke gresskar utelukkende for fall dekorere formål. Pumpkins, som meloner og agurker, vokser på viltvoksende vinstokker og tar opp mye plass i hagen. En eller to gresskar planter trenger minst 6 til 8 fot til å vokse. Plante dem fra frø i slutten av våren, når jorda er varm og all mulighet for frost er passert. Prøv de flate, dype oransje Askepott gresskar eller hvite gresskar. Sugar Pie gresskar produsere små, runde gresskar at små barn kan bære. Gresskar er utsatt for pulveraktig mugg, men sykdommen ikke generelt forårsake skade på frukt.

bringebær

Bringebær vokser i store deler av USA, blomstrende i nordlige klima der andre frukter grunne. Bringebær kommer i rød, gul, lilla eller svart og vokse på stokker som er litt vanskelige. Bringebær krever full sol og jevnt fuktige forhold for å produsere en god avling. De kan være everbearing, produsere frukt flere ganger i løpet av sommeren eller høsten peiling, produsere frukt i høst bare. Noen produsere frukt bare på to år gamle stokker, mens andre produserer frukt på nytt treverk, også.

bjørnebær

Bjørnebær er relatert til bringebær og ha lignende vekstforhold, selv om de er mindre kaldt hardfør. Fruktene er større, lurvete og litt mer snerpende enn bringebær og har en fylt sentrum, mens bringebær er hul. Bjørnebær kan vokse på erigert canes eller har en etterfølgende form. Løpende bjørnebær krever trellises å støtte deres viltvoksende vekst.

jordbær

Jordbær er blant de enkleste frukt til å vokse. De vokser i containere, åser og rader og spres gjennom etterfølgende vinstokker. Jordbær er enten i juni bærende eller everbearing. Eldre anlegg, kjent som morplantene, til slutt bli uproduktiv og fjernes, vanligvis etter to år. Fruktene er svært forgjengelig. Beskytte dem fra fugler med netting og plukke dem så snart de er modne. Spis dem friske, eller gjøre dem til syltetøy og paier.

Stikkelsbær

Stikkelsbær er ikke mye dyrket, men er et godt valg for nord gartnere. Stikkelsbær trives i fuktige, kjølige områder og kan også tolerere delvis skygge. De vokser på tornete canes og produsere runde, gjennomskinnelig frukt på sensommeren. Frukten kan være grønt til rødt, og er veldig syrlig. Stikkelsbær er sjelden spises fersk, men brukes i paier og gelé.

Solbær

Solbær er relatert til stikkelsbær og har lignende økende krav. De også trives best i kjølige områder i det nordlige USA. Solbær er søtere enn stikkelsbær og brukes tørket i bakevarer, eller i vin og syltetøy. Rips og stikkelsbær er utsatt for flere sykdommer og krever årlig beskjæring. Noen barnehager bære planter på lager; vurdere online barnehager for et bedre utvalg.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com