Skadedyr av Ipomoea batatas

December 15

Ipomoea batatas, eller søtpotet vinstokker, er urteaktige stauder innfødt til Nord-Amerika. Gartnere dyrke dekorative varianter for sine attraktive blader og vokse landbruks søtpoteter som matkilde. En rekke skadedyr feed på Ipomoea batatas.

typer

Søtpotet biller (Cylas formicarius) har maur-lignende organer med oransje ben, svarte hoder og metalliske blå organer. Søtpotet whiteflies (Bemisia tabaci) er små, fire-fløyen flygende insekter med gulhvite kropper og hvite vinger. Kroppene deres er dekket i en voksaktig hvit substans. Cutworms er larvene til møll. De varierer i farge fra grå til mørk brun, avhengig av art.

effekter

Søtpotet Weevil larver og voksne lever av søtpoteter, forårsaker svampete, hulrom fylt potet knoller. Søtpotet whiteflies pierce plantevev og suge saft fra bladene, noe som resulterer i innskrumpet, gule blader, defoliation og plante død. De sender også virus til mottakelige vertsplanter og la forekomster av klissete Honeydew på blader og vinranker. Cutworms ødelegge unge frøplanter av kuttet stilkene fra anlegget på bakkenivå.

Kontroll

Dyrkere kontrollere søtpotet biller ved å fjerne og forkaste unharvested poteter, hvor skadedyr kan skjule. De legger til rov nematoder til jorden for å styre weevil populasjoner og spray jord med insektmidler før planting. Whitefly infestations styres med kjemiske insektmidler, og cutworms kan være fanget med insekt agn.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com