Tyske Queen tomatplante bladene er å snu Yellow & Wilting

February 17

Tyske Queen tomatplante bladene er å snu Yellow & Wilting


Med sin solide tomat smaken, "tysk Queen" tomater (Lycopersicon esculentum "tysk Queen") er et godt elsket arvestykke utvalg som kan dyrkes i hjemmet hager. Disse ubestemte planter kan nå 6 fot høye; og med riktig stell og vekstforhold, kan de produsere i overkant av 40 tomater per plante. Tomater er en varm-vær avling og gjør best i US Department of Agriculture plante hardførhet soner 2 til 10. Som et arvestykke variasjon, "tyske Queen" tomater er ikke avlet for å være motstandsdyktige. En av de tidligste tegn på en syk tomatplante er visner bladene og gulning.

Wilt og Blight

Gulnede blader og wilt er oftest forårsaket av smittsomme tomat sykdommer, som verticillium wilt, fusarium wilt og tidlig sykdom på planter. Disse sykdommene kan forebygges ved å rotere hvor du planter tomater hvert år og unngå områder som tidligere har lidd av sykdommen. Vanning ved foten av plantene vil også redusere mulighetene for at Wilt og sykdom på planter vil etablere seg. Når tomatplanter er blitt smittet, er ingen behandling tilgjengelig. Grav opp tomatplante, er forsiktig med å fjerne alle berørte deler, slik at den ikke sprer seg og skade andre sunne tomatplanter.

Generelle betingelser

En rekke generelle vekstforhold kan føre til Wilting og gulnede blader. Fremst blant disse er en mangel på fuktighet. Som alle tomater, "tyske Queen" tomater nytte av jevn vanning, holde jorda fuktig en tomme under jordoverflaten. Når tomatplanter er stresset på grunn av mangel på vann, vil de gule og wilt. Smog og over beskjæring kan også understreke anlegget, forårsaker bladene til Wilt og gult. I tilfelle av smog, kan tunge nivåer ytterligere skade anlegget ved å forårsake blomstrer til å slippe og dårlig vekst samlet. Leaf roll er også et vanlig problem, med visner blader som en av de viktigste symptomene, ifølge University of California, Davis. Noen kjent årsak som finnes for bladene avstivende og rullende oppover, selv om å ha en nyanse deksel har vist seg å hjelpe.

insekter

Når det gjelder gulning og visner bladene på grunn av insektplager, hull ofte følger disse andre symptomer, slik at du vet at insekter er årsaken til problemet. Bladlus skade tomatplanter ved å suge saft fra bladene og stilkene av anlegget, forårsaker dem til å wilt. Du kan behandle bladlusangrep ved sprøyting undersiden av bladene med neem olje eller et insekt såpe.

Nematoder kan også føre til gulning og visner i "tyske Queen" tomater. Som veldig små rundormer som lever på røttene av tomatplante, nematoder skade røttene i den grad at de ikke klarer å absorbere næringsstoffer. Som skaden utvikler seg, vil toppen av tomatplante begynne visner og gulnet, og skaden vil videre nedover. Nematoder er vanskelig å behandle i et etablert tomatplante, så alt du kan gjøre er å unngå planting på samme sted neste år.

planting Times

Transplant ganger kan påvirke den generelle helsen til anlegget, og føre til Wilt og gulning i bladene. Transplant "tysk Queen" tomater når dagtid lufttemperaturen er 65 grader Fahrenheit eller høyere. Hvis hagen din lider av varierende temperaturer tidlig i sesongen, beskytte plantene dine med rekke deksler eller små cloches. "Tyske Queen" tomater krever et minimum av seks til åtte timer med full sol hver dag. Mangel på sollys kan føre til gulnede blader og dårlig vekst.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com