Hvordan Grow en Blue Spruce eviggrønt tre

April 20

Picea pungens eller blå gran, er et eviggrønt tre hører hjemme i Rocky Mountains. Den foretrekker store høyder og ofte vokser langs bekker i fjelldalene. Blå gran er kommersielt viktig for sin trelast og landscapers ofte vokse dem som prydtrær. Frøene av det blå gran krever en kald periode som kalles kald stratifisering å spire. De krever lite i veien for omsorg når de modnes.

Bruksanvisning

1 Velg riktig klima for blå gran. Dette treet er kaldt hardfør og kan trives i Jordbruksdepartementet hardførhet soner 2 til 8. Den blå gran er svært tolerant av stor høyde, og kan utkonkurrere andre trær på høyder over 6000 fot.

2 Samle kongler fra de modne trær med stiger. Tørk frøene i et varmt, tørt sted for et par dager til kjeglene åpne. Rist frøene ut av kjegler og gni frøene med hendene for å fjerne vingene.

3 Linje en plastbeholder med fuktig tørkepapir og legg frøene på papirhåndklær. Plasser et lag av fuktig tørkepapir på toppen av frøene. Seal beholderen og oppbevar den i kjøleskap i to til fire uker.

4 Fyll en medium planting pott med vermikulitt under den tidlige våren. Dekk frøene med ca 1/4 tommers av vermikulitt og et lag av mulch. Hold frøene i delvis skygge og vær forsiktig for ikke å overwater dem.

5 Transplant spirene til gallon beholdere sent i høst eller tidlig vinter. Grow saplings for to nye år før han flyttet dem til sin permanente plassering. Plant de blå grantrær enkeltvis, i hull ca 8 fot fra hverandre. Den permanente plassering bør ha full sol og moderat fuktighet.

6 Hold ugresset rundt de blå grantrær i sjakk. Påfør en generell gjødsel to ganger i året for å sikre ideelle vekstforhold.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com