Hvordan Transplant Clivia

April 12

Hvordan Transplant Clivia


Clivia - vitenskapelig kjent som Clivia miniata, og også kalt bush lilje, Johannes lilje, kaffir lilje og brann lilje - er en tropisk flerårig plante som har blanke eviggrønne blader og strålende røde, oransje og gull traktformede blomster som vises fra midten av våren til tidlig sommer. En slektning av amaryllis, Clivia oppsto i Sør-Afrika og trives utendørs i frostfrie områder, slik som deler av California og Florida, hvor temperaturen sjelden faller under 30 grader Fahrenheit. Clivia kan startes fra frø innendørs og deretter transplantert utenfor. Ved å følge gode hage retningslinjer for transplantasjonen, kan du hjelpe dine Clivia plantene blomstre i den nye plasseringen.

Bruksanvisning

1 Klargjør en hevet seng for dine Clivia frøplanter i et skyggefullt område som får flekkete solen; transplantere dine clivia henhold hengende trær er et godt valg. For å gjøre hevet sengen, mote fire 2 x 6-tommers biter av råte-resistent tømmer til en enkel ramme i den størrelsen du ønsker. Fest brikkene til hverandre med galvaniserte skruer med en skrutrekker. Bruk et nivå for å sørge for at rammen er vannrett i alle retninger. Bland en del vasket elva sand for hver niende deler av kommersielle matjord eller rik hagejord og legge den til sengen. Jorda bør være minst seks inches dyp.

2 Bruk en jord testing kit, etter produsentens anvisninger, eller ta en prøve til din lokale fylke forlengelse kontor, for å avgjøre om jord i sengen er på riktig pH for clivia. I henhold til Shields hagen nettsted, clivia sies å vokse best i svakt sur jord med en pH-verdi på 5 til 6. Endre jord i henhold til anbefalingene.

3 Transplant dine Clivia frøplanter når de er minst seks måneder gammel, noen gartnere vente over et år. Gjør dette i slutten av våren til tidlig sommer, det optimale tidspunktet for transplantasjonen clivia. Grav et hull for hver frøplante som er litt større enn roten-ball og samme dybde som potten. Lett vanne hull og plasser deretter Clivia inne.

4 Fyll hullene halvveis med vann, deretter la det renne ut. Fylle resten av veien med hagejord, oppstrammende det forsiktig på plass. Vann Clivia grundig.

5 Bruk en 1-tommers lag av pulverisert furu bark mulch å bevare fuktighet, beskytte røttene og gi en fysisk barriere mot sykdom.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com