The Colorado Blue Spruce & Pollinering

July 21

The Colorado Blue Spruce & Pollinering


Den Colorado blå gran (Picea pungens) er et eviggrønt tre som vanligvis dyrket i USA. Den brukes som et juletre og som brensel. Denne dekorativ treet er også plantet i boliger og kommersielle landskapet som et eksemplar tre. Det er mer enn 38 ulike varianter av blå grantrær, som alle er selv pollinerende.

Kultur

Colorado blå grantrær trives i USDA hardførhet sone 2 når plantet i fuktig, godt drenert jord med en pH på 6,0 til 7,5. Innenfor denne sonen, foretrekker dette treet blir dyrket i et område hvor det mottar fullt sollys. Selv om den foretrekker fuktig jord, er dette gran svært tolerante av tørke. Colorado blå grantrær krever kaldt klima med en gjennomsnittlig årlig temperatur på 39 til 43 grader Fahrenheit, og en gjennomsnittlig årlig nedbør på 18 til 24 inches.

Vekst

Colorado blå grantrær er mellomstore til høye evergreens som modnes til en høyde på 30 til 65 fot og en bredde på 15 til 25 fot. Singelen stammen har et tett dekke av grener og flassende bark som er aske-brun i fargen. Colorado blå grantrær er pyramide i form. Dette treet begynner å produsere frø på 20 år, men er den mest produktive når det er mellom 50 og 150 år gamle.

Foliage

Colorado blå grantrær har nåler som måler 3/4 til 1-1 / 4 inches i lengde og som kan vises matt grønn, blå-grønn eller sølv-blå i fargen. De spisse nåler er skarpe å ta på og har stomatal linjer på begge sider.

pollinering

Colorado blå gran utbytter monoecious blomster, noe som betyr at de er enten mann eller kvinne. De kvinnelige blomster (strobili) er lilla, mens de mannlige stroboli er oransje. Hver mann utgivelser 370.000 pollenkorn mellom mai og juni. Den mannlige strobili er plassert på den øvre delen av treet slik at når de kaster sine pollen, de effektivt pollinere den kvinnelige strobili ligger lenger ned på tree.the hunnene produsere 175 til 225 skalaer, noe som gjør det mulig for hver kjegle produsert for å inneholde 350 til 450 frø. Kvinnelige blomster begynner på en oppreist posisjon og snu slik at de er i en 45 graders vinkel.

kjegler

Konglene måle 2-1 / 2 til 4 inches lang og inneholder bevingede frø. Konglene spre frøene fra september til vinteren, spre frøene opp til 300 fot fra morplanten.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com