Slik finner du ut Pond Fordampning

October 16

Slik finner du ut Pond Fordampning


Hvis dammen er vannstanden er synkende, er du nødt til å fastslå om det er naturlig fordampning eller en lekkasje som er den skyldige. Dette kan bli en vanskelig situasjon hvis du har vannplanter eller fisk i dammen, som markerer vannlinjen med maling eller en markør kan forgifte vannet og skape flere problemer enn bare et synkende vannstand. Etter noen viktige skritt kan hjelpe deg med å etablere hvordan dammen vann forsvinner.

Bruksanvisning

1 Legg merke til plasseringen av dammen. Nye vann gartnere tror ofte at direkte sollys er deres største fiende når det kommer til dammen vann fordampning. Dette er ikke alltid den eneste skyldige. En dam ligger i et område som er underlagt konsekvent vind kan også miste vann til fordampning raskt. Hvis dammen er konsekvent rislende med en lek, er gjenstand for direkte sollys, eller har fontener eller sprøyter som lufte vannet, er fordamping sannsynlig problemet.

2 knyte knuter på lengden av tauet, jevnt, med intervaller på omtrent en tomme. La en lengde av repet unknotted i den ene enden. Kontroller at du har nok å vikle rundt lengden av tre og binde tauet sikkert. Du kan også bruke elektrisk tape eller duct tape i stedet for de knop. Du vil ha noe med høy synlighet, selv når tauet er noen få inches under vann.

3. Bind tau rundt lengden av tre og legge ved over dammen, slik at tauet blir sittende i vannet. For å få tauet til å synke binde et par små vekter, laget av et rustbeskyttet materiale som rustfritt stål, til enden av tauet. La tau til å henge ned i vannet.

4 Legg merke til vannivået mot lengden av tauet. Hver dag, i en periode på tre eller fire dager, merk den hastighet som vannstanden minker. Det kan være lurt å vente til dammen vannet forsvinner en hel knute eller lengden på tape, og legg merke til hvor lang tid denne prosessen tar.

5 Fyll dammen til sitt opprinnelige nivå. Dekk halvparten av dammen med en presenning, sikre den over vannlinjen ved hjelp av vekter eller steiner. Du er ute etter å eliminere effekten av vind og sollys på fordampning for omtrent halvparten av dammen. Legg merke til den hastighet med hvilken vann-nivået synker nå, med dammen delvis dekket.

6 Finn ut om dammen har mistet vannet på et betydelig lavere tempo nå som det er dekket. Hvis ja, er fordampning fra vind og sol sannsynlig den skyldige. Hvis du ser noen betydelig reduksjon i tap av vann, kan du ha en lekkasje.

Hint

  • Ikke dekke mer enn halvparten av dammen hvis du har fisk.
  • Kontroller at presenningen ikke fylles med vann og synke inn til dammen, som fisk kan bli fanget.

© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com