Life Cycle of Corn earworms

November 20

Life Cycle of Corn earworms


Helio Zea, eller mais earworm, er et insekt som lever av avlinger. Det er den mest ødeleggende insekt skadedyr av mais i USA, ifølge Washington State University Cooperative Extension. Nøkkelen til å kontrollere disse skadelige insekter er å forstå sin livssyklus. Mais earworms gå gjennom fire stadier av utviklingen, med ulike utrydding metodene som kreves på hvert trinn.

Egg

Den kvinnelige mais earworm møll legger vanligvis sine egg på silke av maiskolber, selv om hun kan legge dem hvor som helst på plantene. Hun legger ett egg, eller noen ganger mer, på hvert øre. Mais earworm egg er meget liten, omtrent 0,5 til 0,6 mm i diameter, og starter som en blek gul eller grønn farge. De mørkere i løpet av de neste dagene, snu brun eller grå og utvikle en tydelig mørkere band. Eggene klekkes i to til ti dager, før i varmt klima og senere i kjølige områder. På dette stadium kan det Trichogramma ødelegge eggene. Dette egg parasitt veps legger sine egne egg inne i kornet earworm egg, hindrer eggene fra klekking.

Larve

Blek gul larvene klekkes fra egg og lever i omtrent tre til fire uker. Dette er den destruktive fasen av mais earworms. De spiser alle deler av kornet, fra silke til kjerner. På dette punktet i sin livssyklus, mais earworms ligner stripete larver. Spotted dame biller og grønne lacewings vil spise larver mais earworms. Larvene går gjennom flere vekststadier, kalt instars, før de går inn i neste fase. Når de vokser til ca 1 1/2 inches lang, larvene krype ned kornet plante eller slippe til bakken til å begynne sin puppe stadium.

Pupa

Når på bakken, larvene grave i jorden og begrave seg ca 6 inches dyp. Deres ytre skall mørkner og stivner til en pupal kammer. De forblir underjordiske i 10 til 25 dager, etter hvert fremstår som en voksen mais earworm møll. Insektmidler og andre biologiske metoder har liten effekt på den begravde puppe. Pløying jorda utsetter puppe til sol og vær, drepe dem før de kan bli møll. Slå jorda kollapser også tunnelene eventuelle gjenværende møll vil trenge for å nå overflaten.

Voksen

Den voksne mais earworm møll forlater puppe og gjør sin vei over bakken. De vises når som helst fra april til august, avhengig av området temperaturer. Møllene er nyanser av brunt og har en 1 1/2-tommers vingespenn. Hunnene kan begynne å legge egg bare tre dager etter at nye, og de kan fortsette å legge egg for hele levetid på fem til 15 dager. I løpet av denne tiden, kan en kvinnelig mais earworm møll lå mellom 500 og 3000 egg. Insektmidler, men ikke veldig effektivt på andre stadier, kan bidra til å begrense mais earworm befolkningen ved å drepe møll før de legger egg.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com