Tenon Saw vs. Dovetail Saw

November 21

Tenon sager og svalehale sager finnes to typer backsaws som vanligvis brukes i trearbeid prosjekter. De er spesielle verktøy som brukes for nøyaktig arbeid i håndlagde møbler. Den heavy metal tilbake gir verktøyet vekt, noe som er nyttig når du skjærer tre.

sagtenner

Antall tenner pr tomme bestemmer presisjonen av en skjære. Færre, men større tenner tillate en rask kutt, men sager med mindre og flere tenner gjør finere kutt. Tenon sager har 10 til 13 tenner per tomme, mens svalehale sager har 14 to18.

tenon Sager

Tenon sager er mellomstore backsaws brukes til å kutte tenons for mortise og tenon snekkerarbeid. Deres viktigste funksjon er å skjære over korn av veden. De kan også anvendes i en gjærkasse for å foreta 45 grader og 90 graders vinkler. De dypere gullets bære bort sagflis fra cut mer effektivt enn finere annet sag.

dovetail Sager

Å ha den korteste og tynneste blad av alle backsaws er svalehale sager brukt for å lage detaljerte kutt. De arbeider på en måte som ligner på tenon sager, skjæring på tvers av fibrene. På grunn av sine mindre tenner, de er bedre i stand til å kutte bestemte hjørner og punkter og blir ofte brukt for å lage konstruksjonsmønster.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com