Lilac Tree Insekter

September 24

Lilac Tree Insekter


Som duften av syrin treffer luften, så gjør følelsen av våren. De trær eller busker har klynger av blomster i nyanser av lilla, rosa eller hvit. Med mer enn 20 arter med 1000 varianter, kan syriner ta mange former - men de duftende blomster gi dem bort. Syriner blomstrer om våren og vare i et par uker. Pulveraktig mugg er en vanlig sykdom som påvirker disse trærne, sammen med skadedyr som lilla leafminer og lilla borer.

pulveraktig mugg

Pulveraktig mugg er en vanlig sykdom som kan forvandle en vakker busk i en skjemmende anlegget ved slutten av sommeren. De fleste varianter av lilla er utsatt for sykdommen, som bæres av et antall av treaktige planter. Sporene frigis under vått vær om våren, spire og spre seg til naboplanter. Gunstige forhold inkluderer fuktighet, overgjødsling, for mye vanning og overskyet vær.

Meldogg viser seg på syriner med filtlignende grå eller hvite flekker på bladene. Til slutt blir hele bladet er dekket med sopp. Brown, vil gule eller svarte flekker også vises. Bladene vil begynne å slippe tidligere enn de burde i høst. Dette påvirker ikke den generelle helsen til lilla, men ødelegger utseende i landskapet.

Lilac leafminer

Den lilla leafminer er et insekt som lever av blader og skadet buskene. Møll fôr til hele deres larveperioden inne i bladet. Selv om det ikke truer planter, insekter forårsake kosmetiske endringer. De som er berørt av gruvearbeiderne flekker tørke ut og dø. Utbrudd vanligvis ikke vare lenge, men kan behandles med insektmidler. Det er kontaktinsektspray som kan brukes til løv når eggene er lagt eller neonikotinoid insektmidler som kan spres i jorda for røttene til å suge i.

Lilac Borer

Lilac boremaskiner påvirke busker og trær over hele Canada og østlige USA, så langt vest som Colorado og Texas. Insektene graver seg inn i hoved stammer av anlegget, noe som resulterer i alvorlig visner i varmt vær. Infested syriner ser usunn, med sprukne og hovne stilker som bryte enkelt. Man kan også synlig se huller i tre. Hunnene legger egg på sensommeren eller tidlig høst, overvintrer, deretter tunnel inn i treet neste vår og sommer. En gjenværende plantevernmidler kan sprøytes inn Auguest på planter som er utsatt for lilla borer.

Andre Forebygging / behandling

Beskjæring vil hindre muligheten for pulveraktig mugg og andre angrep. Fjerne grener vil åpne luftsirkulasjon, noe som bidrar til å avverge angrep. Trim grenene etter blomstring, akkurat som neste års blomster blir produsert. Kutt ned lange, leggy stilker ved bunnen av anlegget. Fjern syk, skadet eller svak stammer slik som de som er forårsaket av syrin borer. Beskjær unge skuddene til halvparten av sin lengde, skjæring dem der de blir med andre grener.

Fuktige områder med tette syrinbuskene er mest utsatt for insekter og pulveraktig mugg. Det er best å plante trær i et solrikt sted med god luft og vann drenering. Bruk en riktig gjødsling metoden, å følge instruksjonene fra produsenten. For mye gjødsel kan forårsake overflødig vekst, som tiltrekker angrep.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com