Rose of Sharon & Skade på et hus stiftelse

September 30

Rose of Sharon & Skade på et hus stiftelse


Den vakre rose av Sharon (Hibiscus syriacus) er en sommer-blomstrende prydbusk som produserer prangende, fargerike blomster fra juli til september. De elegante vase-lignende vane og håndformet grå-grønne blader gjør busken en vakker tillegg til den tradisjonelle romantiske hagen. Når unge, rose av Sharon utvikler seg som en vakker kompakt busk. Busken vokser raskt, imidlertid, og kan overmanne en stiftelse hage seng. Før planting denne busken i nærheten av ditt hjem er fundamentet, vurdere noen fakta.

økende Habit

Rose av Sharon er en raskt voksende busk, som strekker seg til en gjennomsnittlig høyde på 8 til 10 fot i noen år. Denne eksepsjonelle høyden er for høy for en stiftelse plante, som busken vil overmanne de andre plantene i sengen og skjule huset vinduer og arkitektoniske detaljer. Rose of Sharon er ikke altfor kresen om jordkvalitet, men det gjør foretrekker alkalisk jord vanligvis laget av kalkstein bombekastere av tufter. Anlegget forplanter også raskt, raskt fyller grunnlaget landskaps med mange suckers.

Skade på Foundation

Teknisk sett kan hvilken som helst busk skade en husets fundament. Nysgjerrig røtter søker mer plass, vann og næringsstoffer kan krangle seg inn ørsmå svakheter i grunnmuren. Rose av Sharon er en raskt voksende og utsvevende plante, raskt strekke ut sine røtter til å kreve mer territorium for egne avdelinger og dens suckering avkom. Tiny jordiske ventriklene kan etter hvert dytte inn og gjennomsyre mørtel av eldre steinmuren pocked av år med regn og telehiv. Når gitt valg, men er mer sannsynlig å strekke seg inn i tilstøtende jord enn innvirke på grunnmuren anlegget. For nyere betong eller slagg blokkere stiftelser, er det lite sannsynlig skade fra rose av Sharon.

fukt~~POS=TRUNC

Vann er mer farlig for stiftelsen enn gravende røtter. Når fullt etablert i nær tilknytning til huset fundament, rose av Sharon gir tykk overvekst, skyggelegging grunnlaget og holde på fuktighet under bakken. Mugg, mugg og sopp kan klinke til stiftelsen, undergraver overflaten og tillater vannet å sive inn i små sprekker. Vannet vil fryse i vintersesongen, utvide sprekker. I alvorlige tilfeller kan de sprekker la vannet siver inn i dypet av grunnmurer, forårsaker mer skade. Større rose av Sharon busker kan også forstyrre regnvann spredning, tilstopping takrenner og hemme skikkelig tak drenering.

anbefalinger

Mens rose av Sharon i de fleste tilfeller ikke vil skade et hus fundament, trusselen om grunnleggskade forblir på grunn av busken rask rot og gren vekst, frukt reproduksjon og ruvende høyde. Rose of Sharon er best plantet i en busk kant eller i en masse planting minst 5 meter fra huset fundament, hvor anlegget kan utvide sine grener uhindret. Hvis busken er for tiden vokser i nærheten av en stiftelse, farene er liten, men du ville være klokt å styre sin raske vekst med årlig beskjæring. Beskjæring kan rose av Sharon bedre luftsirkulasjon og staves av sine ville, suckering vaner.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com