Hvordan Grow en Papaya i en Pot

November 3

Hvordan Grow en Papaya i en Pot


Papaya er tropiske frukttrær som liker varmt vær og mye vann. Vanligvis er de bare dyrkes i veksthus eller i tropisk klima, men det er mulig å dyrke dem hjemme, hvis du har en varm, solfylt sted å holde et lite tre i løpet av de kalde månedene. I områder som Florida og sørlige California, ofte tildekket eller inngjerdet uteplass er nok til å beskytte den mot temperaturer rundt 32 grader Fahrenheit for et par uker.

Bruksanvisning

1 Kjøp en moden papaya fra din lokale kjøpmann. Skjær den åpne og fjern frøene.

2 Plasser frøene i et dørslag og kjøre dem under romtemperert vann for å fjerne massen. Hvert frø er dekket med et slimaktig gel-lignende stoff som må fjernes. Gni frøene mot sidene av dørslag og la vannet vaske bort gelen.

3 Spre frøene jevnt i et enkelt lag på en papptallerken og la dem tørke for å ta på. Ikke legg dem i solen.

4 Fyll en eller flere 1 gallon blomsterpotter med sterilt potting jord til ca 1/2 tommers under kanten av potten.

5 Poke fire eller fem hull i jordoverflaten med fingeren. Finn dem i midten av potten, ca en tomme fra hverandre og jevnt fordelt. Gjør dem om lag tre ganger så dypt som diameteren av frøene.

6 Plasser et frø i hvert hull og dekke det med jord.

7 Plasser potten og jord i et grunt brett med omtrent en tomme av vann i bunnen. Dette vil vann anlegget fra undersiden og ikke forstyrre jordoverflaten. Fjerne potten fra vannet når overflaten er våt og la det overskytende renne bort.

8 Plasser potten i et lyst sted som optimalt holder seg over 80 grader Fahrenheit. Frøene skal spire i omtrent to til fem uker.

9 Fjern alle bortsett fra de mest livskraftige frøplante når de har begynt å vokse godt og er 2 eller 3 inches høy.

10 Flytt potten til en solrik plassering som ikke får minusgrader på noe punkt i år. Papaya gjør best med temperaturer over 80 grader og vekst bremser som det blir kjøligere. Hold jorden jevnt fuktig til litt tørr, men ikke la det tørke helt.

11 Gjødsle med et balansert vannløselig gjødsel en gang i måneden.

12 Transplant papaya til en 3-5 gallon potten når den når ca 2 fot høy.

Hint

  • Begynn flere anlegg hvis du planlegger å få frukt. Papaya er mann, kvinne eller bifil. Bare kvinnelige og bifile planter produserer frukt. Kvinnelige planter trenger en mannlig eller bifil plante for pollinering. Jo flere planter du starter, jo bedre sjanse har du for å få minst en av hver.
  • Papaya kan nå 30 fot høy når feltet dyrket under optimale forhold, men vil bli mindre i en pott. Forbered deg på et stort tre hvis den liker måten du ta vare på den. Ofte, hvis du klippe et stort tre til bakken, vil den sende ut nye skudd som kan trenes inn i en ny koffert.

© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com