Hvordan å forplante Jade Planter

June 29

Hvordan å forplante Jade Planter


Jade plante, også kalt japansk Money Tree, er en sukkulent med tykke, kjøttfulle blader. Det sies å bringe lykke og velstand til hjemmet. Uten beskjæring, kan jade planten vokse til et vakkert tre utseende plante med mange "grener" av blader. Disse bladene er nøkkelen til å lykkes med å spre anlegget. Jade planter reprodusere ganske lett under de rette forholdene, ofte med noe arbeid i det hele tatt, men hvis du vet hvordan å få fart på prosessen sammen, vil du ha et rikt utbytte av planter, år etter år, fra bare en av foreldrene plante.

Bruksanvisning

Hvordan å forplante Jade Planter

1 Ta et blad fra live jade anlegget. Gjør dette forsiktig; ikke skader planten. Sørg for at anlegget er frisk nok til å overleve miste et blad. En svært ung plante eller en syk eller visner anlegget vil trolig ikke overleve ta blader eller ikke vil produsere blader som vil lett forplanter seg. Hvis du har en stor, blomstrende jade anlegget, er det sannsynlig at du har noen blader som allerede har falt. Hvis ikke, kan du ta flere blader fra dette anlegget.

2 Vann ditt jade anlegget godt, fortrinnsvis fra bunnen. Vanning fra toppen vil forskyve jord, og vi må jorden for å forbli intakt og forholdsvis i ro i denne prosessen. Hvis du ikke kan vanne jade anlegget fra bunnen, starte en ny pott for forplantning som kan vannes fra bunnen.

3 Dypp tuppen av bladet i rooting hormon, hvis du har noen. Dette er valgfritt, men bidrar til prosessen sammen. Plasser blad på toppen av jordsmonnet. Ikke dekk til den, eller begrave den. Det er behov for å sitte på toppen av jorda. Flytt litt jord opp over bladet for å dekke tips som du fjernet fra morplanten. Dette er den eneste delen av bladet som skal graves ned i jorden. Resten av bladet skal bli utsatt for. Ofte jade planter forplante bare ved å falle av morplanten og ligger på toppen av jorda uten dekning i det hele tatt.

4 Vann potten fra bunnen, jevnlig, for å holde jorda konstant fuktig, men aldri våt. Å la jorda for å bli for våt eller for tørr vil resultere i mislyktes forplantning. Plasser potten i et område som ikke er utsatt for direkte sollys. Jade planter trenger lite eller ingen sollys for å formere seg.

5 Se etter nye skudd. I løpet av noen dager til noen uker, bør du merke lite blad utseende skudd som kommer fra jorda. Ikke flytt eller forstyrre disse plantene på dette punktet. Når de er omtrent en fjerdedel til en halv tomme høy, flytte anlegget til et sted der er vil få nok av indirekte sollys, men ikke direkte sollys. Når den er moden, vil det tåle litt direkte sollys hver dag til blomst. La den forbli i sin pott til det outgrows det, noe som bør være et år eller mer. Urovekkende roten strukturen ved å transplantere kan drepe planten.

Hint

  • Du kan også forplante jade planter ved å ta en stilk skjæring, rett nedenfor en node, og pesende den direkte i jord. Dette cutting vil vokse nye røtter. Ha i fuktig, sandholdig jord med god drenering.
  • Ikke begrave jade forlater når formeringsmateriale. De vil råtne og bli svart i stedet for å skyte ut nye røtter.

© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com