Kan Ficus Planter føre til pusteproblemer?

November 21

Kan Ficus Planter føre til pusteproblemer?


Mange kjente prydplanter og blomster dyrket i boliger og verft inneholder giftstoffer som forårsaker allergiske reaksjoner hos disponerte personer. Fordi giftige planter er så vanlig, deres toksiske egenskaper og skadelig potensial ofte ikke er mistenkt. Tilsynelatende ufarlige planter kan også forårsake sykdom til kjæledyr. Ficus er populære i boliger og kontorer, men noen kan forårsake allergiske hudreaksjoner, samt hoste og tungpustethet, når deres latex kommer i kontakt med mennesker og dyr.

Ficus

Ficus, medlemmer av Moraceae familien, er eviggrønne busker fra Asia med hengende grener; blanke, alternative blader; og frukt sekker som slår orange-rød til lilla-svart. De tåler lite lys og innendørs forhold og er populære som store prydplanter i boliger og kontorer. Mange inneholder stoffer som irriterer huden ved kontakt, men to arter produserer tykk hvit latex, atskilt fra plantens saft, som kan føre til pusteproblemer etter langvarig eksponering. Latex oser fra noen del av anlegget som er ødelagt eller punktert da blir beskjæres, vannes, repotted eller flyttet.

menneske~~POS=TRUNC Allergi

Bjørkefiken, vokst globalt i boliger og kontorer, ble vist i en 2004 fransk studie for å forårsake rhinokonjunktivitt hos en pasient utsatt for det innendørs. Studien også koblet astma, kløe, angioødem og anafylaktisk sjokk med eksponering til anlegget. En tidligere studie knyttet profesjonelle plante keepere utsatt for F. benjamina som ble oppmerksomme på det til astma og allergisk rhinitt.

fordeler

Bjørkefiken er blant de beste plantene for å fjerne forurensninger fra inneluften, som er oppført av NASA forsker Dr. BC Wolverton. Ficus forlater forbedre innendørs luftkvalitet ved å absorbere forurensende stoffer som formaldehyd produsert av husholdningsprodukter og exhaling oksygen. Fordi ficus er store planter, deres store blad og jord overflatearealer skrubbe betydelige mengder av forurensninger fra luften.

Balansere

Ficus er oppført som trygt for husdyr av American Society for Prevention of Cruelty å Animals på sin giftfri planteliste. Hudirritasjoner fra kontakt med Ficus planter inkluderer mild rødhet, kløe og svie, som varer bare noen få minutter. Mennesker er mottakelige for allergi bør unngå vedvarende kontakt med både bjørkefiken og F. elastisk Robusta for å unngå reaksjoner som kan føre til pusteproblemer. Begge artene er vurdert verdifull for sin dekorative verdi samt deres effektivitet i å rense giftstoffer fra inneluft. Du må veie fordeler og ulemper med å ha ficus i ditt hjem eller kontor.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com