Hvordan forberede et stykke land for en hage

December 13

Hvordan forberede et stykke land for en hage


Alle kan vokse en hage, om hans tommelen er grønn eller brun. Ved å velge riktige planter, kan du dyrke din egen næringsrik mat - eller hardføre roser - uavhengig av din erfaring og hage proclivity. Men selv de tøffeste plantene trenger for å ha et godt hjem hvor de kan "slå rot" lykkelig og sunt. Klargjøring av jord og området der du har tenkt å plante hagen din på forhånd kan utgjøre forskjellen mellom en sliter, straggly haug med sykelig blomster og din egen bakgård paradis.

Bruksanvisning

1 Bestem deg for en plassering. De fleste planter trenger minst flere timer med sollys, så se området der du ønsker å plante hagen din for å være sikker på at det blir nok solen. Morgenlyset er bedre enn ettermiddagslyset, så også faktor i når solen treffer området. Hvis det er fullt skyggelagt, må du kjøpe skygge-elskende planter eller rydde området slik at spirene får sollys de trenger for å trives.

2 Når du har valgt en plassering for hagen din, må du bryte opp jorda. Bare å plante en plante i et hull vil ikke være tilstrekkelig, som røttene trenger å være i stand til å nå inn i jord og vann og næringsstoffer må være i stand til å komme inn i jorden, slik at plantene kan oppta dem. Kjør tindene av en dyp Spader ned i bakken og skrapes opp med spade et lag med skitt. La skitt eksponert bak deg mens du jobber deg gjennom din hage. All av jord må bli snudd for å gi dine plantenes røtter best sjanse til å vokse raskt og enkelt.

3 Bruk dyrke gaffel til å ytterligere bryte opp og lufte jorda. Bare stikke den ned i bakken igjen og igjen gjennom hele hagen. Bruk den til å bryte opp store deler av jorden du veltet med den dype Spader, og også til å gjøre mange små hull i jorda.

4 Ved å bruke hagen rake, spre et tykt lag av mulch over jord, da rake det gjennom den løst smuss, slik at den er kombinert med jord. Mulch vil gi viktige næringsstoffer i store mengder for plantene dine.

5 Spre et lag av gips på toppen av jordsmonnet. Gips bidrar til å holde jorda løs, luftet og vannes år etter år. Når du har plantet hagen din, vil du ikke være i stand til å "hakke opp" jorda hvert år, som det ville skade plantene. Gips bidrar til å holde jorda brutt opp uten å forstyrre plantene dine. Nå er du klar til å starte din hage, så komme ut der og plante noen blomster.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com