Planter som vokser ved siden av Ponds i vann

January 27

Planter som vokser ved siden av Ponds i vann


Planter som vokser ved siden av dammer i vann er vann marginale planter. De skiller seg fra andre typer av vannplanter, slik som neddykkede og overflate aquatics, fordi det meste av planten vokser ut av vannet med bare kronen eller røtter nedsenket i våt jord. Disse plantene hindre erosjon, gi dekning for akvatiske dyr og bidra til helse av miljøet ved å jevne ut kantene av dammen og bevare fuktighet. Et bredt utvalg av planter vokser i utkanten av dammer, bekker og elver, og mange av dem er kjent, slik som cattails og bulrushes.

vekst~~POS=TRUNC Vaner

Mange marginale vannplanter vokse fra sentrale kronene som forankrer dem i våt, vassen jord. Noen av dem vokse fra løping stengler. De krever kontinuerlig våt jord for å overleve og vokse godt. De kan tåle noen perioder med tørke, noe som skjer regelmessig når dammer krympe tilbake i varmt vær, men vil dø hvis igjen på ubestemt tid i tørr jord. Noen marginale vannplanter er aggressive dyrkere og anses slankere og invasiv.

Rushes, starr og Dunkjevler

Rushes, starr og cattails er alle grasslike planter som vokser i vannet på kantene av dammer, bekker, elver og innsjøer. De er stauder med noen stauder. De har iøynefallende blomster siden deres frø er distribuert av vinden og ikke avhengig av fugler og insekter. Rush og cattail stammer er rund og hul med flate blader, mens starr har trekantet stilker med flate blader. Plantene vokser fra en sentral base i oppreist stilling, mellom 3 og 6 fot høy.

Iris og flagg

Vann-elskende eller bog iris avvike fra de mer kjente hage iris fordi de tåler våt gjørme til vassen jord uten rotting. De vokser fra fett knoller med høye, flate, stive, spyd-lignende blader. Bog iris vokse mellom 1 og 3 fot høy og produsere frilly blomster. Gult flagg og japanske iris tolerere våte jord på kantene av små vannforekomster, mens sibirsk iris tåler sine røtter i gjørme, men ikke under vann.

andre marginals

Mange vannplanter vokser i margene av dammer og innsjøer. Arrow blad, eller falsk pickerelweed, er en urteaktig vannplante med lange, spisse grønne bladene som er medlem av vann Hyacinth familien. Det er en aggressiv dyrker og spreder, lett å bli plagsomme. Creeping Jenny er en snikende vann med små, runde grønne blader. Det er en liten, lav voksende vannplante som produserer gule, skålformede blomster.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com