Stauder som ikke trenger Splitte

March 5

Stauder som ikke trenger Splitte


En av fordelene med stauder er at de lett kan deles. Men noen gartnere foretrekker planter som sjelden trenger divisjon. Det er stauder som ikke krever divisjon.

Sea Lavender (Limonium latifolium)

Også kjent som flerårig statice, sjø lavendel (Limonium latifolium) er en luftig Søn-lover dekket med spray av blå eller rosa blomster om sommeren. Plantene ta flere år å etablere og misliker å bli delt, så formering med stammen borekaks er best. Sea lavendel er hardfør i Jordbruksdepartementet Plant hardførhet Zones 3 til 9.

Hellebores (Helleborus)

Hellebores (Helleborus) er eviggrønne stauder som blomstrer sent på vinteren eller tidlig på våren, en egenskap som reflekteres i felles navn på flere arter: Chrismas Rose (H. niger) og fastetiden rose (H. orientalis). Hellebores vokser best i rike, fuktig jord i delvis skyggefulle steder og må stå uforstyrret en gang plantet, siden de kan dø hvis transplantert. Hardførhet avhenger av arter.

Peoner (Paeonia)

Peoner (Paeonia) kan stå uforstyrret i mange år, i henhold til Ohio State University hjemmeside. Grow peoner i full sol i godt drenert jord, og gi støtte til de tunge vårblomster. Peoner vokser godt i USDA Plant hardførhet Soner 2 til 8.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com