Årlig Planter for en Semi-Shade Hage

November 9

Årlig Planter for en Semi-Shade Hage


Det er en sjelden egenskap som ikke har områder som er i skyggen for det meste eller deler av dagen, og det betyr at bare enkelte plantene trives der. Mens dårlige lysforhold eliminere mange prangende årbøker, er det fortsatt nok vakre blomstrende planter for å gjøre lyssky nook en livlig visuell uavgjort.

En hage er semi-skyggen hvis det blir omtrent to til fire timer sollys hver dag, og bare planter tilpasset lavere lysforhold vil blomstre. En lokal hagesenteret kan hjelpe deg å velge planter for å gjøre skyggefulle hagen en suksess.

Ifølge Kathy Renwald, kjent TV-personlighet, hage spaltist og hagearbeid bok forfatter, "Semi-skyggen er et godt sted å sette de mest fantastiske planter."

impatiens

Impatiens er stormtroppene i skyggen hagen, sterk, robust og pålitelig. Dette lavtvoksende plante har blomster som spenner gjennom et bredt utvalg av farger, med noen attraktive spraglete varianter.
Husk når du velger planter at de vil være i skyggen, og det betyr at de lettere fargede blomster - hvit, krem, lys rosa, gul og blek blå - lyser vakkert i redusert lys, mens mørkere farget blomstene ikke kan vise til fordel. Impatiens kommer i noen veldig lette, lyse farger.

Coleus

En annen trofast i hagen er Coleus. Dyrkes for sin fargerike blader som kan variere fra rosa eller burgunder til gule og spraglete farger, bladene legge drama hele sesongen. Pass på at du plante denne skjønnheten i fin rik jord. "Sørg for å lære hva slags skygge du egentlig har," Renwald advarer. "Er det semi eller dyp skygge, fuktige eller tørre forhold, så plante tilsvarende."

Lobelia

Lobelia er en lavtvoksende plante med hvite, blå eller blek lilla blomster.

Ageratum

Ageratum er en kompakt plante med fuzzy blå blomster som fungerer godt som en kanter plante.

mandevilla

Mandevilla er en høy og vakker vine med trompetformede blomster i rosa, gult, rødt og hvitt. Den kan bli opptil ti fot høy, svingete rundt gjerder og andre planter, så det er best plassert på baksiden av hagen eller vokst i en container.

Nicotiana

De hvite blomster av Nicotiana har en nydelig duft, noe som forsterker på kveldene.

snapdragons

Snapdragons er en av de fleste gartnere 'favoritt blomster. Disse fargerike damene gjøre det bra i halvskygge, samt tåler full sol, og gir sprut av lyse farger.

Begonias

Begonier kommer i en rekke farger, med noen ganger like attraktive løvverk.

Nemesia

Nemesia er liten og buskete. Blomstene kommer i flere forskjellige farger

Shade-Hardy Greenery

Vinca, vil tyske eføy og bregner legge grøntområder og tekstur til den skyggefulle hagen og full hagen senger. "Ikke glem å sette et godt sted å sitte i lyssky retrett" råder Renwald. "Det er et fint sted å tenke hagen."

gress

Renwald favoritt er den japanske skog gress, Hakonechloa. "Bladene er limegrønn, og i en lett bris de legger bevegelse også. En herlig lite vedlikehold gruppering for semi-skyggen ville være skogen gresset hosta og en skog-lignende bunndekkende kalt søte Woodruff (Myske). Det du ville ha farge, tekstur og til og med duft. "


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com