De beste måtene å lime plast

April 29

De beste måtene å lime plast


Hva er den beste lim for plast? Det avhenger av hva slags plast du snakker om. Uttrykket "plast" dekker et bredt spekter av syntetiske materialer, fra skinnelige akryl til tøffe polykarbonater til lett polystyren. Et lim som fungerer bra på en vil smelte hverandre. Den beste måten å plukke en plast lim, da, er å se på de konkrete materialer du prøver å bånd.

Lim for akryl og polykarbonat

Akryl og polykarbonat plast er vanskelig og relativt lite fleksibel; de er også motstandsdyktig mot bonding med de fleste lim. Disse plast bindingen best med herdet todelte epoxy. Epoksy som kur til en Shore D hardhet på 70-75 fungerer best i slike programmer. Disse epoksyder typisk bland i en en-til-en-forhold mellom harpiks og herdemiddel, og bør anvendes i like store mengder til begge sider av bonding området.

Lim for ekspandert polystyren

Ekspandert polystyren (for eksempel isopor) er notorisk vanskelig å lim; de løsningsmiddelbaserte klebemidler bare smelte skummet. Å binde dette skummet, polyuretan-baserte skummende lim fungerer best. Klebemidlet bør oppvise en strekkfasthet på minst 39 pounds av trykk pr kvadrattomme (PSI), og en skjærstyrke på 48 psi når det er fullt herdet.

Lim for polystyren

Polystyren er den plast som typisk anvendes for modeller og andre vakuumstøpte elementer. Dette er plast som "plast sement" er faktisk laget for. Disse sementer er laget av polystyren oppløst i toluen, en raskt fordampende oppløsningsmiddel. Plastic sement vil sveise to stykker av relativt porøs plast i en liten stund.

Lim for PVC

Liming PVC pipe eller møbler rammer oppnås best med enten en fenol eller nitrilgummi sement. Disse sementer kan spesifiseres i en rekke tettheter, avhengig av hvor mye arbeidstid er nødvendig før limet tørker. For arbeid med PVC avløp, er det en god idé å forberede overflatene med en PVC primer, som gir en bedre gripeflate for sement.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com