Hvor mye Ventilasjon For et flatt tak?

April 6

Hvis du kjøper en bolig som allerede er bygd, vil det mer enn sannsynlig allerede bygges med ventilasjon. Hvis, derimot, er du designe og bygge ditt eget hjem, bygge et tak med skikkelig ventilasjon er et kritisk problem. En av de viktigste faktorene når ventilerende tak og loft er formen på taket. Flate tak, for eksempel, krever en annen ventilasjons strategi enn andre typer tak.

flate tak

Flate tak eller i nærheten flate tak er vanligvis brukes til kommersielle bygninger, men de er noen ganger brukt i boligblokker i tillegg. Siden flate tak ved design tillate for liten eller ingen luftsirkulasjon under taket, fuktproblemer er mer vanlig på flate tak enn på planlagt tak. For eksempel vil en typisk flatt tak har en vannfuktsperre, isolasjon og tekning under taket terrassebord. En slik design kan enkelt lage en vanndamp felle fordi isolasjon er klemt mellom to tette membraner, og når vannet er fanget inne taktekking isolasjon uten midler til å flykte, kan problemer som spenner fra mugg og jordslag vekst til tre råtnende enkelt følge.

ventilasjon Strategi

På grunn av sannsynligheten for fuktproblemer med flate tak, designe en skikkelig ventilasjon strategi er avgjørende for å beskytte hjemmet ditt. En god ventilasjon strategi for et flatt tak er en som rett og slett gjør det mulig for vann og vanndamp å flykte på så mange måter som mulig. Mer spesifikt, ventilasjon for flate tak bør tillate fuktighet en fluktbane ut av taktekking komponenter - mens ikke tillater ny fuktighet i taket gjennom den samme banen - heller enn å la det bli fanget i isolasjonen, hvor det vil uunngåelig føre til problemer .

Vent Typer

Det finnes flere forskjellige typer ventiler som kan oppnå dette idealet vanndamp rømningsvei. Lufteåpningene er vertikale rør eller ventiler som gir mulighet for sideveis bevegelse av damp fra taktekking til luften utenfor; de har også deksler for å forhindre nedbør fra å gjøre sin vei inn i taktekking. Typen av isolasjonsmateriale benyttes også spiller en viktig rolle, da noen isolasjonsmaterialer i større grad bidrar til konveksjon og dampdiffusjon, de to typer bevegelse som mest effektivt fjerne vanndamp fra taktekking.

andre tips

Ifølge testing utført ved National Research Council Canada, "stack" ventilasjon - ved hjelp av stabler av pusteventiler - er mest effektiv på å fjerne vanndamp fra flate tak, spesielt når kombinert med pusteventiler på omkretsen av taket og isolasjonsmaterialer som er bidrar til fukt bevegelse, slik som perle polystyren og perlite. Et slikt design er effektiv på å fjerne fuktighet som blir fanget i taket under bygging og fuktighet som bygger seg opp inne i taket når oppvarming av hjemmet.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com