Kan Cosmos Flowers Grow i steinete jord?

May 1

Kan Cosmos Flowers Grow i steinete jord?


Den vanlige kosmos anlegg (Cosmos bipinnatus) og de oransje kosmos (Cosmos sulphureus) er lite vedlikehold, varmt vær årbøker som virkelig kan legge et levende show av farge til din blomsterhage. Og for de med steinete jord å stri med, disse er gode valg; de vil heller ikke leve i den rike, fruktbare jord som så mange andre blomstrende planter foretrekker.

Bli kjent Cosmos

De vanligste kosmos og de oransje kosmos plantene er innfødt til Mexico, Sør-Amerika og det sørvestlige USA. Begge kan bli funnet voksende vilt i disse områdene, og på steder der kosmos har naturalisert utover blomsterhager, blomstrende gjennom hele sommeren til frost. Begge er ettårige, men ofte reseed, og hvis gruppert i store antall kan returnere for neste sesong. Vanlige kosmos har prangende, enkle tusenfryd-lignende blomster vokser på erigert stengler med middels grønne blader som vises threadlike. Blomster kommer i rose, rosa eller hvit med gule sentre. Oransje kosmos har oransje eller gul enkle blomster og lange, smale blader med hårete marginer. Disse lite vedlikehold, varmt vær elskende kosmos vokser fra 2 til 4 fot høy.

økende Cosmos

Dine kosmos vil vokse godt i steinete jord, så lenge det er godt drenert. Vanlige og Orange varianter av kosmos krever planting full Søn Så frø tidlig på våren eller etter faren for frost er over for tidlig til midten av sommeren blomstrer, og i midten av sommeren for sensommeren blomst. Plant din ætt ved spredning, så raking det i jorda om 1/16 tommers dyp. Hold jorden fuktig i 5 til 10 dager etter såing. Frøene skal spire mellom 7 til 21 dager. Når planter dukker opp, vannsparsomt fordi disse kosmos gi flere oppblomstringer med mindre vann enn de fleste andre stauder. Skjær plantene tilbake etter blomstring til ca 12 til 18 inches høy for å oppmuntre til re-blomst. Begge kosmos vokser godt i US Department of Agriculture plante hardførhet soner 2 til 11.

Viktigheten av A Little Forsømmelse

For mye vann, gjødsel og skygge vil produsere lange, leggy planter. Å gi kosmos full sol, vanning bare når de begynner å visne og gir liten eller ingen gjødsel kan produsere bedre vekst. Noen gartnere tror kanskje de vanligste kosmos er mer delikat enn oransje variasjon, men i henhold til Texas A & M Aggie hagebruk nettside, de begge trives på "tøff kjærlighet".

Companion planter for Cosmos i steinete jord

Teppet blomst (Gaillardia pulchella) er en annen plante glade for å vokse i steinete jord så lenge det er godt drenert. Den foretrekker full sol til delvis sol, lite vann og trenger ikke rik, fruktbar jord. De fleste Gaillardia er flerårig, men teppet blomsten er en årlig. Det er lett å vokse fra frø, og tåler varme og tørke. Blomstene kommer med et rødt senter og gule tips, og er 1 til 2 inches over. Planten vokser 12-24 tommer høy med klumper av hårete blader. Blomster kan ses i fast oransje eller gult på anledningen. Teppet blomst liker å vokse i USDA sone 3 til 11. Den franske ringblomst (Tagetes tenuifolia) er et perfekt valg for en hage med steinete jord, god drenering og varme, tørre forhold. It frø lett og behov bare sporadisk vanning og ingen gjødsel. Denne hardføre fabrikkens oppblomstringer kan være oransje, gul, gyllen eller bicolor. Ifølge University of Florida IFAs forlengelse, vil denne franske ringblomst vokse i alle USDA hardførhet soner.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com