Hvordan dyrke tomater i Phoenix, Arizona

March 7

Hvordan dyrke tomater i Phoenix, Arizona


Tomater elsker sol, og Phoenix har nok av solens stråler å holde tomater lykkelig. Men gartnere må planlegge for å omgå den ekstreme sommervarmen i Phoenix lav ørkenklima. Glem de store hamburger bun store tomater og velge små tomater som krever en kortere vekst tid. I Arizona Valley of the Sun, bør tomater plantes i februar eller mars. En annen crop kan plantes i juli eller august.

Bruksanvisning

1 Velg tomater passende for en Phoenix ørkenklima. Tomater bør være pest- og sykdom-resistent, og bør være liten for mellomstore varianter. Small Fry, Earlygirl, Yellow Pear, Champion, Sunripe og Earliana er eksempler på varianter som tåler den ørkenklima. Kjøp små tomatplanter på en lokal barnehage.

2 Plant tomatene i et område hvor plantene vil bli utsatt for sollys i løpet av formiddagen. Tomater krever minst seks timer med sollys per dag. Finn plantene på østsiden av en bygning, eller plassere plantene der tomatene blir beskyttet mot trær eller høye planter som solsikker under den varme delen av dagen.

3. Spade jorden til en dybde på 24 til 36 inches. Arbeid 2 til 3 inches av kompost eller gjødsel til de beste 6 til 8 inches av jord, sammen med en balansert, granulert gjødsel. Bruke en gjødsel med et forhold slik som 10-10-10, anvendt i en mengde på 2 til 3 lbs. for hver 100 kvadratfot med hageplass.

4 gravingen 3 til 4 inches dyp for hver tomatplante. Fjern alle bladene fra anlegget, med unntak av de øverste to til fire sett med blader. Legg tomatplante på siden i grøften. Bury stammen, men la den grønne tips avdekket. Tomater plantet på denne måten vil få et forsprang, som jord i Phoenix vil fortsatt være kjølig i februar eller mars, men toppen noen inches av jord vil bli varmere. Røtter vil vokse fra den begravde stilken.

5 Installer en av tre eller metall eierandel i bakken noen få inches fra tomatplante ved planting tid. Bind planten til innsatsen som tomatplante vokser, noe som gjør en tie om hver 12 inches. Alternativt, plasserer en tomat bur over unge planten.

6 Vann tomatplante dypt. Deretter vann anlegget dypt en gang i uken, mens våren temperaturene er fortsatt kult, soaking jorden til en dybde på 2 til 3 fot. Øk vanning til to eller tre ganger per uke når varmt vær kommer. Hold jorden fuktig, og aldri la jorda bli bein tørr. Vann i bunnen av tomatplante og ikke sprute bladene.

7 Spre 3 til 5 inches av organisk mulch, for eksempel hakket bark, rundt tomatplanter. Mulch vil opprettholde fuktigheten i jordsmonnet og holde røttene kjølig. Trekk eller hakke ugress som de dukker opp.

8 Mate tomatplanter hver to til tre uker før plantene satt blomster. Bruk en flytende hage gjødsel fortynnes til halv styrke, brukt i henhold til instruksjonene på pakken. Legg ikke mer gjødsel når tomat planten blomstrer.

Hint

  • Tomater kan også startes fra frø. Plant tomat frø innendørs seks til åtte uker før tiden.

© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com