Hvordan rebalansere en innvendig dør

June 29

Hvordan rebalansere en innvendig dør


Det er ikke mye mer frustrerende enn en dør som nekter å åpne eller lukke riktig. Dører kan bli ut-av-plassen på grunn av normal bruk eller skiftende fundament. Forstå anatomi av en dør jamb vil bidra til å gjøre de nødvendige justeringer. Interiør dørstolper har tre hoveddeler: den vertikale siden, sidekarmene og den horisontale header på toppen av døren. Det er viktig at disse elementene er nivå og forbli kvadrat til hverandre for døren for å fungere ordentlig.

Bruksanvisning

1 Lirk huset (den flate trim rundt døren) bort fra portstenderen med en flat lirke bar og fjerne det for å avdekke gapet mellom døren jamb og veggen ramme. Fjern begge sidestykker og toppstykket. Gjør dette på begge sider av døren. Trekk spiker gjennom baksiden av trim for å bevare ansikt og sett dem til side til gjenbruk.

2 Kutt alle skruer og spiker som holder døren på plass ved å kjøre en bajonettsag langs gapet mellom karmen og rammen, opp begge sider og over toppen. Knock de gamle shims fra mellom karmen og rammen med en hammer og meisel. Rammen vil nå være løs i veggen. Åpne døren og bruke den til å støtte rammen opp.

3 Senter jamb i åpningen og kile shims mellom karmen og rammen ovenfor hengselsiden jamb. Kjør en spiker opp gjennom header og shims inn i rammen ovenfor.

4 Plasser et nivå på forkanten av hengselsiden jamb. Juster bunnen av karmen i eller ut til nivå den. Wedge shims mellom hengselsiden jamb og rammen på de øvre og nedre hjørner og i sentrum. Kjør en spiker gjennom jamb på hvert sted.

5 Gjenta planering, mellomlegg og spikre prosedyre med knott side jamb. Test døren for å sikre at det fungerer som det skal. Erstatt den øverste skruen på hver hengsel med en 3-tommers dekk skruen for å feste karmen til veggen. Stram de resterende skruene i hengslene med en skrutrekker.

6. Juster døren dekselet på forsiden av stenderen og spikeren er på plass. Bruk en ferdig spiker hver 10 til 12 inches. La de beste endene av side casing løs før du har justert dem med toppstykket for tette skjøter i hjørnene.

7 Fyll spikerhull med tre filler hvis rammen er farget eller malers caulk hvis rammen er malt. Trykk opp trim på spikerhodene og dekke eventuelle riper med et lag med matchende maling eller beis for å fullføre prosjektet.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com