Hvordan Forklar Lumber Grading

July 15

Hvordan Forklar Lumber Grading


Trelast gradering er et system som brukes for å bestemme kvaliteten av trelast. Dette systemet utføres enten for hånd eller ved maskin. Lumber er inspisert og gradert i henhold til en rekke naturlige og tørkeegenskaper samt produksjon feil som påvirker strukturelle utseende og ytelse. Det er et par ting å se etter når gradering forskjellige typer trelast.

Bruksanvisning

1 Legg biter av trelast på et flatt underlag og inspisere platene på begge sider. Se etter kvisthull i styrene. Måle bredden av knuten hullene og avstanden mellom kvisthullene. Hvis knuten hullene er plassert minst 4 fot fra hverandre, og de er ikke større enn 7/8 tommers deretter trelast er Select Grade.

2 Bestem hvilke styrene er No.1 Grade trelast. Se etter knuter som er minst 3 fot fra hverandre. Mål knop og bekrefte at de er mer enn 7/8 tommers og mindre enn 1 1/2 inches i størrelse. Alle løse knop med hull i dem må begrenses til en tomme.

3 Undersøk styrene og se etter de med knop minst 2 inches i størrelse og avstand ikke mer enn hver 2 fot fra hverandre. Sjekk at hullene i knop er ikke større enn 1 1/4 inches. Dette vil være nr 2 Grade trelast.

4 Inspiser styrene for å bestemme hva som er nr 3 Grade trelast. Dette er den laveste karakteren og vil ha knop opp til 2 1/2 inches i størrelse med hull opp til 1 3/4 inches. Se etter knop så utbredt som hver fot langs bord og chips og merker langs kanten av tre.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com