Om Hjemmelaget vannrør

July 23

Uansett størrelse, vann funksjoner legge interesse til enhver landskapet. Du kan konstruere dem veldig enkelt med elementer som er tilgjengelig på de fleste jernvareforretninger. Hvis du legger til noen planter, vann funksjoner bli minihabitats for skapninger i nærheten. De fleste vann funksjoner har en base reservoar av vann, og noen legger en rennende vann aspekt.

Lokasjon

Når du planlegger din vannanlegget, nøye vurdere sin beliggenhet. Unngå trær er en god idé, som de har rotsystemer som vil bli forstyrret ved å grave, og de kan slippe blader i vannet hele tiden. Den andre faktoren er synlighet. Det kommer til å bli et samlingspunkt, så det ville være bedre å ikke sette den i nærheten av noen stygge områder som søppel kan lagringsområde.

Grunnleggende

Hver vann-funksjonen har et reservoar med en valgfri fontene eller vannfall. Reservoaret kan være over bakken, i en tønne eller annen beholder, eller det kan graves ned i bakken. Reservoaret del kan være så stor som en dam eller innsjø, hvis du har nok plass. Hvis plass og pris er litt mer av et problem, kan en enkel dam være laget av et plastplaskebasseng for barn eller forhåndslagde dam liners, tilgjengelig på landskaps butikker. Vær nøye med å gjøre både ovenfor og belowground elementer vanntett, enten ved hjelp av en en plast liner eller lage en leire base. Du kan legge til fontener og fossefall av varierende kompleksitet til begge typer. En enda mer økonomisk alternativ er en veggmontert fontene, som tar opp lite plass og gir en nydelig bakgrunnslyd for terrassen din. Veggmontert modeller er tilgjengelige i mange forskjellige størrelser og stiler.

planter

Planter, for eksempel gress, siv eller små busker, legge utmerket tekstur til en vann-funksjonen. De myke kanten visuelt, knytte det til landskaps rundt det. De lager også mer av et habitat for skapninger som kan bruke vann hullet du har gjort. Du kan plassere landskapet planter rundt utsiden og sette vannplanter direkte i reservoaret. Fisk nyte gjemmer seg i rotsystemer av vann planter som vannliljer, iris og lotus.

Rennende vann

En fontene eller vannfall funksjonen gir dybde og drama og oxygenates vann for noen fisk bebor reservoaret. Disse er enkle å lage med en pumpe og noen slangelinje tilgjengelig på de fleste hjem forbedring butikkene. Fosser kan være laget med stein, tre eller annet slitesterkt materiale som vannet kan bevege seg på tvers av og rundt. Du kan bruke betydelig kreativitet ved å lage flere nivåer og ved hjelp av ulike materialer.

Fisk

Fish tjene mange funksjoner i en vann-funksjonen. Mange mennesker finner dem ganske avslappende å se på og kan plassere en benk i nærheten av dammen for visning. Fisk også holde skadedyr bestander under kontroll. Mygg trenger en vannkilde der å legge sine egg, noe som kan slå din avslappende vann funksjonen til en pest grobunn. Fisk spiser larver og andre uønsket critters ønsker å sette opp leir i vannet og din hage. For mindre vann funksjoner, ulike arter av gullfisk er egnet; Hvis du har mer plass, koi er en vakker alternativ.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com