Omsorg for en Fernleaf Dill

November 6

Omsorg for en Fernleaf Dill


Dill har blitt brukt i århundrer som både en kulinarisk og medisinsk urt. Det tjener sitt navn danne den gamle norrøne ordet "dilla" som betyr "å lulle", som det ble ofte brukt i en te som et middel for søvnløshet eller som en fordøyelseskanal hjelpemiddel. Native til Sør-Europa, er dill mye brukt i gresk og skandinavisk matlaging. I USA gir dill luke krydder for salater, grønnsaker og fiskeretter, og frøene blir ofte brukt for krydder når pickling agurker, grønne bønner og rødbeter. Felles dill når høyder på fire fot eller mer, men Fernleaf dill gjennomsnitt en beskjeden 18 tommer.

Bruksanvisning

1 Till jorden til en dybde på 8 til 12 inches på et sted som mottar seks til åtte timer med direkte sollys om dagen. Fjern store steiner, røtter eller annet rusk fra jorda og bryte opp eventuelle klumper.

2 Spre et 1- til 2-tommers lag av kompost eller godt råtnet gjødsel over området. Arbeid kompost i jorda med jordfreser eller med håndverktøy.

3 Påfør 1/2 teskje av 16-16-8 gjødsel per kvadrat foten av hageområde. (Ref 2) Arbeid dette i godt med de beste 2 til 3 inches av jord. Rake området glatt.

4 Plant Fernleaf dill frø til en dybde på 1/8 tommer, avstand 4 inches fra hverandre, når faren for frost er over i ditt område. Dekk lett med jord og fast jord forsiktig ned med hendene for å sikre frøene. Space flere rader 12 inches hverandre.

5 Vann grundig for å fukte jorden til en dybde på 1 tomme. Hold jorden fuktig til frøene spirer i fem til 10 dager, avhengig av jordtemperatur og værforhold. Reduser vann til en eller to ganger i uken en gang frøplanter er etablert.

6 Tynne Fernleaf dill spirene stå 8 inches hverandre ved å trekke alle andre frøplante, når de er 2 inches høy.

7 Harvest-dill løvverk så snart plantene er store nok. Høste frøene når planten modnes og frøene har fullt dannet.

Hint

  • Plant Fernleaf dill blant blomster for å legge delikat Lacy løvverk.
  • Legg løvverk fra Fernleaf dill planter til blomsterdekorasjoner.
  • Samle flere hoder av dill, når frøene er fullt dannet, og henge opp ned på et tørt sted med god ventilasjon for å tørke. Oppbevar frøene i en lufttett beholder på et kjølig, mørkt område.

© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com