Kjøttetende planter: Drosera Scorpioides

November 16

Kjøttetende planter: Drosera Scorpioides


Foruten nysgjerrig dyreliv og et varmt klima for å lokke deg til Australia, kan du vurdere det faktum denne øya kontinentet er hjem til et stort antall små kjøttet sundew planter, for eksempel Drosera scorpioides. Denne pygmé Sundew arter modnes til en størrelse ikke høyere enn lengden av pekefingeren. Hundrevis av små, korte hår som linje delikate blader lokke og fange insekter å beite på de flytende duggdråper. Disse feilene dør og blir fordøyd å levere næringsstoffer at jorda ikke gir.

vekst Habit

Drosera scorpioides vokser som en flerårig med flere dype røtter som trenge sand, næringsfattig jord. I høst gjennom våren når middelhavsklima gir kjøligere temperaturer og mye nedbør, dette pygmé sundew våkner til liv. Den vokser ikke høyere enn 2 inches og like bred. Bladene springer fra en basal knopp og lage en delikat, åpen rosett av slanke blader. Når sommerens varme og tørr jord blir for mye, bladene dø tilbake og anlegget blir sovende. En hårete masse forekommer i bunnen av rosetten og skjold hvilende anlegg knopper fra varmen.

Egenskaper

De lange, stamme-lignende, lyse gul-grønne blader av Drosera scorpioides produsere en masse av rødlig hår i endene. Hvert hår inneholder en kjertel på sin spiss som excretes en søt dugg dråpe som glitrer i lyset. Til et utrent øye kan dette fargerike, glinsende blad tips forveksles med en merkelig blomst. Den sanne blomster forekomme i det milde været av vinteren til våren. Tynn, entall blomst stammer økning fra midten av rosetten og vise en delikat lys rosa blomst med fem kronblad. Frø sjelden form.

fangst Insekter

Kjøttetende planter vokser i ganske næringsfattige jord, så alternative næringskilder må gi mineraler for å opprettholde anlegget metabolisme og vekst. Drosera scorpioides blad tips ligne smale hårbørster med røde hår og klissete hår tips kjertler. Når et lite insekt eller edderkopp klatrer på en hårete blad tips, hårene kollapse innover slik at alle vinklet hårene unngå at feil fra få trekkraft for å unnslippe. Bladet kantene også rulle innover. Gland enzymer fordøye bug næringsrikt bløtvevet i en slurry som absorberes tilbake i blad for bruk.

aseksuell reproduksjon

Snarere enn å stole utelukkende på insekter til å pollinere blomster og gi frø, Drosera scorpioides foreviger seg selv mye mer effektivt ved vegetative midler. I høst, en kollektiv struktur kalt en Gemma former i midten av rosetten. Gemma ligner en klynge av miniatyr druer. Gemma inneholder flere modifiserte blader eller plantlets som vokser inn i en ny plante som er en klone av moren. Når en regndråpe treffer gemma, plantlets pop og slenge bort til land i jord opp til 6 meters avstand. Hver plantlet røtter og vokser til en voksen plante.

Økende Drosea Scorpioides

Pygmy sundew tolererer ikke vintrene kaldere enn 30 grader Fahrenheit. Slike kalde skader eller dreper den voksende blader. Plante den i en jord som består av like deler sand og sure torv i en liten beholder eller utendørs terrarium. Plasser den der anlegget vil få nesten full sollys og holde jorda jevnt fuktig fra høsten til våren. Dagtemperaturer i 50-65 F utvalg rekke for, og nattemperatur rundt 45 F er påkrevd. Tillat edderkopper og insekter krype på bladene for å bli tatt til fange. Anlegget må få insekter å fordøye å få næringsstoffer viktig for vekst. Når sent våren kommer, stopp vanning for å overtale anlegget inn dvalen og holde anlegget utsettes for temperaturer over 80 F fram til midten av høsten. Reduser temperaturen og blir vanning igjen.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com