Hvordan avgjøre om en vegg er bærende eller ikke

September 23

Hvordan avgjøre om en vegg er bærende eller ikke


Under store hjem renovering og remodeling prosjekter, er du sannsynligvis til å trenge å lære mer om strukturen av ditt hjem. For eksempel vil fjerne en innvendig vegg være en mye enklere og billigere prosess hvis veggen ikke er bærende. Hvis det er bærende, kan det være bedre å forlate den på plass. En profesjonell bygningsingeniør bør alltid konsulteres når du fjerner eller gjøre betydelige endringer i bærende vegger, men det er noen ting du kan gjøre selv for å hjelpe deg å lære hvilke vegger er sannsynlig bærende og som ikke er.

Bruksanvisning

1 Start med utsiden av huset. Selv om hver yttervegg ikke er garantert å være bærende, vil i det minste noen av dem være i de fleste tilfeller. Vær oppmerksom på de ytre veggene som støtter de tyngste delene av taket.

2 Kontroller nedenunder i området av veggen til en annen vegg eller bjelke som enten er rett under veggen eller parallelt med veggen. Når en vegg er bygget på toppen av andre vegger eller bjelker, kan dette bety det bærende. Innvendige vegger som går i en vinkelrett retning i forhold til gulvbjelkene er også sannsynlige kandidater til å være lastbærende.

3 Finn betong bunntekst, tykke plater og noen stolper eller kolonner i kjelleren. Det er en god sjanse for at de kommer til å støtte en nærliggende bærende vegg.

4 Leie en profesjonell bygningsingeniør å inspisere veggen før du gjør betydelige endringer i sin struktur. Gebyret vil bli lavere hvis du har gips eller gips pre-strippet. Denne profesjonelle vil kunne fortelle deg definitivt om veggen er bærende.

Hint

  • Finne ut på egen hånd om en vegg er bærende kan være veldig vanskelig. Det finnes unntak til alle regler, avhengig av strukturen av ditt hjem. Selv om du gjør noen inspeksjon selv, få råd fra en bygningsingeniør er sterkt anbefalt.

© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com