Sofa Mål Vs. Størrelse

February 8

Sofa Mål Vs. Størrelse


Snarere enn å bruke en one-size-fits-all formel for å finne den ideelle sofa for en stue, interiørarkitekter stole på noe mer enn et målebånd og en medfødt sans for proporsjoner. Andel og skala diktere hvor godt sofaen vil se ut i rommet og i forhold til andre objekter.

Planlegging rommet

Selv om det krever ekstra forberedelse, tegne en liten skala replika av rommet ditt på millimeterpapir vil hjelpe deg å finne ut den perfekte sofa størrelse. Ved å innlemme alle dine møbler inn i to-dimensjonal modell, vil du se hvor mye plass du har igjen til en sofa. Du trenger ledig plass rundt møblene slik at du ikke støter på noe, og husk å forlate rommet på hver side av sofaen hvis du vil ha sidebord.

Gjør en prøvetur

Hvis du vet hvor du vil plassere sofaen, bruke maskeringstape på gulvet for å skissere den ideelle sofaen størrelse. Mål bredde og bredden på modellen og bruke målingene til å handle for en sofa. Hvis sofaen vil sitte foran et vindu, er høyden også en faktor, som du ikke vil at sofaen å blokkere for mye av utsikten. Måle døråpninger før du fullfører bestillingen, eller din nye sofa kan ikke gjøre det gjennom inngangsdøren.

Skala og Andel

Skalaen angir den måte at objekter forholder seg til hverandre i et rom. Ideelt sett vil rommet ditt eie gjenstander av en lignende skala. For eksempel vil lekker stoler virke malplassert i nærheten av en puffy sofaen. Rom med ville variasjoner i skala vil føle seg ut av kilter. Andel refererer til måten at et objekt er knyttet til rommet som helhet. Romslige rom krever større sofaer, for eksempel sectionals eller 100-tommers brede Davenports. I petite mellomrom, sofaer med to seter fungere bedre, men du kan bryte denne regelen hvis du begrenser dine andre møbler.

sofa Betraktninger

En skirted sofaen ankere på rommet, mens en sofa med synlige ben viser mer av gulvet og gjør rommet virke større. Sofaer med små, strømlinjeformet armene fungere effektivt, som større armer ta opp potensialet sitteplasser. Lys, nøytral møbeltrekk fungerer godt i mindre rom fordi mørke, tunge stoff skaper en illusjon av vekt. For å oppnå formell balanse i rommet, plassere to sofaer overfor hverandre. For casual, asymmetrisk balanse, plassere to stoler på tvers fra sofaen.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com