Hvordan Grow & Når kan du flytte Blackberry og bringebær til en god plass i North Carolina?

July 4

Hvordan Grow & Når kan du flytte Blackberry og bringebær til en god plass i North Carolina?


Med unnskyldninger til Mark Twain, huckleberries er ikke Sør eneste torne frukt. I North Carolina, er det også mulig å øke både bjørnebær (Rubus fruticosus; US Department of Agriculture plante hardførhet soner 5 til 10) og bringebær (bringebær, USDA sone 2 til 7). Men fordi forholdene varierer mye i staten, er det viktig å vite din regionens klima når du skal avgjøre hvilken bjørnebær eller bringebær varianter å plante. Hvor på nettstedet lappen og når du faktisk sette rørene i bakken er avgjørende for å lykkes i din North Carolina bær patch.

Delt Økende Preferences

Bjørnebær og bringebær busker foretrekker å vokse i full sol og i jord som er godt drenert. Hvis hagen din har en tendens til å være hardpakket eller bløte, vil Brambles ikke trives. Det er best å vokse dem enten i hevet senger eller jobbe minimum 2-tommers lag av kompost i jorden for å bedre drenering og jord tekstur. Begge Bramble arter trenger også svakt sur jord, med en pH-balanse på 6 til 6,5. I Nord-Carolina, jord pleier å være veldig surt - under 5,0 på pH-skalaen. En jord test kit eller pH-meter kan hjelpe deg å finne din jord nåværende nivå av surhet. Hvis plasteret trenger endring, arbeid kalkstein i jorda flere måneder til et år før etablere din bær patch. Bruk 5 pounds bakken kalkstein for hver 1 poeng du trenger for å heve pH i en 100-square foot området.

Bringebær og Klima

Bringebær kan være vanskelig å vokse i North Carolina varme klimaet, fordi bringebær krever et visst antall kalde dager, ofte referert til som "chilling timer," for å produsere en god mengde bær. De pleier også å lide under statens varme somre. Hvis du bor i høyereliggende områder, kan du komme nærmere en ideell bringebær klima. Det hjelper også å plante lilla eller svart bringebær varianter, som er mer egnet til North Carolina somre. Hvis du insisterer på å øke det klassiske røde bringebær, North Carolina Cooperative Extension Service anbefaler sorten "Dormanred" for alle deler av staten, mens "Mandarin" gir best resultater i Piemonte og fjellområdene. "Heritage" og "Caroline" er egnet for terreng vekst.

Bjørnebær og Klima

Bjørnebær er mindre problematisk for North Carolina dyrkere enn bringebær fordi de ikke krever så mange chilling timer, og ikke lider av varme somre. På den annen side, kan bjørnebær bli offer for de sene våren frost at noen ganger treffer de høyereliggende områder. Hvis du bor i den fjellrike regionen i staten, hvor du nettstedet bjørnebær kan gjøre hele forskjellen. Plante dem delvis inn opp en skråning, om mulig, slik at busker ikke er utsatt for vind på toppen, samtidig som rømmer frost lommer som samler seg i bunnen av bakkene.

planting Schedule

Bjørnebær og bringebær planter som selges i deres sovende tilstand vil klare seg best når plantet tidlig på våren i Nord-Carolina. Brambles kan være plantet tre til fire uker før den siste frost dato i året. Endelige frost datoer i North Carolina variere, med gjennomsnittlig datoene faller helst mellom mars til mai. Derfor kan din beste planting tid være så tidlig som i februar eller - mer sannsynlig i høyereliggende områder - så sent som i april. Bringebær selges som ikke-sovende, eller vev kultur canes, bør plantes om en måned senere, eller like etter frost dato.

Generelt vedlikehold

Gjødsle bjørnebær og bringebær tidlig på våren, før canes blomst. Sett 10-10-10 i smale band rundt din rad med bjørnebær canes, bruker ca 5 pounds av endringen per 100 av omg. Begge typer torne kreve rundt en tomme av vann per uke i vekstsesongen. Hvis du er usikker på hvor mye vann din rad har mottatt, kan du bruke en vannmåler eller fingeren for å teste jord. Den bær patch bør være fuktig til en dybde på 6 inches. Hvordan du beskjære dine canes vil avhenge av hva variasjon du vokser. Noen kan kuttes ned til bakken ved slutten av sesongen, mens andre krever at bare andre års vekst fjernes. Din barnehage leverandør vil fortelle deg hvilken behandling dine busker trenger, samt hvilke, om noen, trellising systemer fungerer best for den typen stokk du vokser.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com