Hvordan Grow canistel Fra frø

September 6

Canistel, eller Pouteria campechiana, er en fruiting tre hører hjemme i deler av Latin-Amerika, og noen ganger er dyrket for sin spiselig frukt i US Department of Agriculture hardførhet soner 10 og over. Den overstiger sjelden 25 fot høye dyrket. Den har en elegant spredning krone av blanke eviggrønne blader og en sen sommer utbytte av små, gyllen gul frukt. Hver frukt inneholder en eller flere blanke, mørkebrune frø, som kan sås for å produsere et nytt tre. Canistel frøene spire lett hvis gitt rikelig fuktighet og temperaturer over 75 grader Fahrenheit, men de må sås umiddelbart etter høsting fordi de mister levedyktighet raskt.

Bruksanvisning

1 Samle inn eller kjøpe en moden canistel frukt på sensommeren. Se etter frukt med lys gul eller gylden hud uten grønn farge. Klem frukten forsiktig for å kjenne om kjøtt gir å presse, noe som er en indikasjon på modenhet.

2 Skjær inn i sentrum av den canistel frukt bruker langsiden av en liten kniv blad. Trykk bladet inn i kjøttet før det kommer i kontakt med frø, så rulle frukt sammen bladet før det er utarbeidet i to på langs. Trekk de to halvdelene fra hverandre og sprette ut frøene.

3 Skrubb frøene med en nylon gryte skrubber til noen klamrer kjøttet er fjernet. Skyll dem rene og spre dem på et papirhåndkle.

4 Lag en rooting blanding egnet til å vokse canistel frø ved å kombinere 2 deler grov sand, kompost og plantejord med en del vermikulitt. Bland komponentene for hånd til grundig kombinert.

5 Fyll en 10-tommers plast potten med rooting blanding for hver canistel frø. Mett rooting blanding med vann og la det renne. Trykk på toppen av jorda for å tvinge ut eventuelle luftlommer og overflødig vann.

6 Sow en canistel frø i hver potte. Trykk på frø 3/4 tommers i jorden før det er lett begravet. Vann hver potten til en dybde på 3 inches hvert femte døgn.

7 Plasser pottene på et drivhus varmematte satt til 70 grader Fahrenheit. Stretch plastfolie over toppen av potter. Poke ett eller to hull i plastfolie for å oppmuntre luftstrøm og fordampning. Hold pottene der de vil få sterkt lys i minst fem timer hver dag.

8 repot canistel spirene på senhøsten. Flytt dem til to-gallon plast potter fylt med forankring blanding opprettet i trinn 4. Vær forsiktig så du ikke skader taproot når repotting de canistel frøplanter. Hold pottene i et drivhus eller i et varmt, solrikt sted for vinteren, og vanne dem til en 3-tommers dybde hver syv dager.

9 Plant de canistel saplings i en permanent seng når utetemperaturer nå 75 grader Fahrenheit. Vanne dem til en dybde på 10 inches en gang i uken i løpet av den første måneden etter planting for å hjelpe dem å bli etablert.

Hint

  • Vær forsiktig når du arbeider med kniver.

© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com