Kjempetuja Trees

November 24

Kjempetuja Trees


Kjempetuja trær, også kjent som giganten arborvitae og western red cedar, er bartrær innfødt til Nord-Amerika De er vanlige i hjem og kommersielle landskapet fordi de tilpasser seg lett til mange forskjellige vekstforhold og krever svært lite stell gang etablert.

Beskrivelse

Kjempetuja trær vokser til 75 fot høy eller høyere, men er vanligvis opprettholdt mye kortere. De har eviggrønne blader som er anordnet i et fern-lignende mønster med halv-tommer lange kjegler. Den generelle formen på treet er høy, smal og konisk. Gamle eksemplarer har grov bark som er dypt furet i smale strimler på buttressed badebukser.

Omsorg

Kjempetuja foretrekker godt drenert jord som fortsatt er litt fuktig, men tåler en lang rekke forhold, selv jord som holder litt våt. De gjør best i full sol, men kan også vokse i skyggen - selv om de ikke vokser så full. De er hardføre ned til ca minus 20 grader - USDA hardførhet sone 5.

Bruker

Kjempetuja blir ofte brukt som en evig vindfang eller høy hekk mellom eiendommer eller deler av landskapet. Det kan være skåret inn i søyle former og holdes under 20 fot høy. Prøven trær som kan vokse til full høyde gjøre gode trær for trange områder eller steder ved siden av en struktur hvor en høy, men slank treet er nødvendig.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com